Artikelen bij COM(2014)212 - Besloten eenpersoonsvennootschappen met beperkte aansprakelijkheid

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Deel 1 - Algemene bepalingen

Artikel 1 - Toepassingsgebied

1. De in deze richtlijn voorziene coördinatiemaatregelen zijn van toepassing op de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen van de lidstaten betreffende:

(a) de soorten bedrijven die worden vermeld in bijlage I;

(b) de in artikel 6 bedoelde Societas Unius Personae (SUP).

2. De lidstaten stellen de Commissie binnen twee maanden op de hoogte van elke wijziging in de soorten besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid waarin hun nationale recht voorziet indien deze wijziging gevolgen heeft voor de inhoud van bijlage I.

In dergelijke gevallen is de Commissie overeenkomstig artikel 26 bevoegd om de lijst van ondernemingen in bijlage I te wijzigen door middel van gedelegeerde handelingen.

3. Wanneer een lidstaat de oprichting als of omvorming tot eenpersoonsvennootschap, zoals gedefinieerd in artikel 2, lid 1, toestaat van andere ondernemingen dan die welke worden vermeld in bijlage I, is deel 1 van deze richtlijn ook op die ondernemingen van toepassing.

Artikel 2 - Begripsbepalingen

Voor de toepassing van deze richtlijn wordt verstaan onder:

(1) 'eenpersoonsvennootschap': een vennootschap waarvan de aandelen eigendom zijn van één persoon;

(2) 'omzetting': een proces waardoor een bestaande onderneming een SUP wordt of ophoudt een SUP te zijn;

(3) 'uitkering': een financieel voordeel dat direct of indirect door de enige vennoot wordt verkregen van de SUP in verband met het enkele aandeel, met inbegrip van overdracht van geld of goederen. Uitkeringen kunnen de vorm aannemen van dividend of plaatsvinden in de vorm van koop of verkoop van eigendom of op enige andere wijze;

(4) 'statuten': de statutaire bepalingen of andere regels of instrumenten op grond waarvan een vennootschap wordt opgericht;

(5) 'directeur': elk lid van de directie of het leidinggevende orgaan, dat formeel benoemd is tot of in feite optreedt als directeur.

Artikel 3 - Openbaarmaking

Wanneer een onderneming een eenpersoonsvennootschap wordt doordat al haar aandelen in handen komen van één persoon, wordt dat feit, met de identiteit van de enige vennoot, hetzij geregistreerd in het dossier of opgenomen in het register als bedoeld in artikel 3, leden 1 en 3, van Richtlijn 2009/101/EG, hetzij ingeschreven in een register dat wordt bijgehouden door de vennootschap en openbaar toegankelijk is.

Artikel 4 - Algemene vergadering

1. De enige vennoot oefent de aan de algemene vergadering toegekende bevoegdheden uit.

2. De door de enige vennoot als algemene vergadering als bedoeld in lid 1 genomen besluiten worden schriftelijk vastgelegd.

Artikel 5 - Overeenkomsten tussen de enige vennoot en de vennootschap

1. Overeenkomsten tussen de enige vennoot en de vennootschap worden schriftelijk vastgelegd.

2. De lidstaten kunnen besluiten lid 1 niet toe te passen op overeenkomsten die onder marktvoorwaarden zijn afgesloten in het kader van de normale bedrijfsvoering en die niet schadelijk zijn voor de eenpersoonsvennootschap.

Deel 2 - Societas Unius Personae

Hoofdstuk 1 - Rechtsvorm en algemene beginselen

Artikel 6 - Rechtsvorm

1. De lidstaten voorzien in de mogelijkheid besloten eenpersoonsvennootschappen met beperkte aansprakelijkheid in te schrijven volgens de in dit deel vastgestelde regels en procedures. Dergelijke vennootschappen worden aangeduid als SUP's.

2. De lidstaten verhinderen niet dat SUP's enig vennoot in andere ondernemingen zijn.

Artikel 7 - Algemene beginselen

1. De lidstaten verlenen SUP's volledige rechtspersoonlijkheid.

2. De lidstaten bepalen dat de enige vennoot niet aansprakelijk is voor bedragen die het ingeschreven aandelenkapitaal overschrijden.

3. De naam van een onderneming met de SUP als rechtsvorm wordt gevolgd door de afkorting 'SUP'. Uitsluitend een SUP mag de afkorting 'SUP' gebruiken.

4. De SUP en haar statuten zijn onderworpen aan het nationale recht van de lidstaat waar de SUP is ingeschreven (hierna 'toepasselijk nationaal recht' genoemd).

5. De lidstaten bepalen dat de SUP wordt opgericht voor onbepaalde tijd, tenzij in de statuten anders is bepaald.

Hoofdstuk 2 - Oprichting

Artikel 8 - Oprichting

Een SUP kan worden opgericht door een natuurlijk persoon of een rechtspersoon.

Artikel 9 - Omzetting in SUP

1. De lidstaten zien erop toe dat een SUP kan worden opgericht door omzetting van de soorten ondernemingen die worden vermeld in bijlage I.

2. De oprichting van een SUP door omzetting leidt niet tot liquidatieprocedures, verlies of onderbreking van rechtspersoonlijkheid of aantasting van rechten of plichten die dateren van voor de omzetting.

3. De lidstaten zien erop toe dat een vennootschap geen SUP wordt tenzij:

(a) een besluit van haar aandeelhouders is aangenomen of door haar enige vennoot een besluit is genomen waarbij omzetting van de vennootschap in een SUP wordt toegestaan;

(b) haar statuten in overeenstemming zijn met het toepasselijk nationaal recht; en

(c) haar activa ten minste gelijkwaardig zijn aan de hoogte van haar geplaatste aandelenkapitaal vermeerderd met de reserves die volgens haar statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 10 - Zetel van de SUP

Een SUP heeft haar statutaire zetel en ofwel haar hoofdbestuur of haar hoofdvestiging in de Unie.

Hoofdstuk 3 - Statuten

Artikel 11 - Uniform model voor statutaire bepalingen

1. De lidstaten schrijven voor dat de statutaire bepalingen van de SUP ten minste de in lid 2 vermelde onderwerpen bestrijken.

2. Het uniforme model voor de statutaire bepalingen bestrijkt de oprichting, de aandelen, het aandelenkapitaal, de organisatie, de boekhouding en de ontbinding van een SUP.

Het wordt langs elektronische weg beschikbaar gesteld.

3. De Commissie stelt het uniforme model voor de statutaire bepalingen vast bij een uitvoeringshandeling. Die uitvoeringshandeling wordt vastgesteld overeenkomstig de onderzoeksprocedure als bedoeld in artikel 27.

Artikel 12 - Wijziging van de statutaire bepalingen

1. Een SUP kan na inschrijving haar statuten langs elektronische of andere weg wijzigen overeenkomstig het toepasselijk nationaal recht. De wijziging wordt opgenomen in het handelsregister in de lidstaat van inschrijving.

2. De gewijzigde statutaire bepalingen van de SUP bestrijken ten minste de onderwerpen in het uniforme model als bedoeld in artikel 11, lid 2.

Hoofdstuk 4 - Inschrijving

Artikel 13 - Formaliteiten met betrekking tot inschrijving

1. De lidstaten verzoeken ten behoeve van de inschrijving van een SUP uitsluitend om de volgende gegevens of documenten:

(a) de naam van de SUP;

(b) het adres van de statutaire zetel, het hoofdbestuur en/of de hoofdvestiging van de SUP;

(c) het ondernemingsdoel van de SUP;

(d) de namen, adressen en andere gegevens die nodig zijn ter identificatie van de oprichtende vennoot en, indien van toepassing, de begunstigde eigenaar en een vertegenwoordiger die de SUP inschrijft namens de vennoot;

(e) de namen, adressen en andere gegevens die nodig zijn ter identificatie van de personen die gemachtigd zijn de SUP te vertegenwoordigen tegenover derden en in juridische procedures en om te kunnen bepalen of zij niet zijn uitgesloten bij de in artikel 22 bedoelde wetten van lidstaten;

(f) het aandelenkapitaal van de SUP;

(g) de nominale waarde van het enkele aandeel, indien van toepassing;

(h) de statuten van de SUP;

(i) indien van toepassing, het besluit waarbij de omzetting van de onderneming in een SUP wordt toegestaan.

2. De Commissie stelt door middel van een uitvoeringshandeling een modelformulier vast voor de inschrijving van SUP's in de handelsregisters van de lidstaten overeenkomstig lid 1. Die uitvoeringshandeling wordt vastgesteld overeenkomstig de onderzoeksprocedure als bedoeld in artikel 27.

Artikel 14 - Inschrijving

1. Een SUP wordt ingeschreven in de lidstaat waar haar statutaire zetel wordt gevestigd.

2. Een SUP verwerft rechtspersoonlijkheid op de datum waarop zij wordt opgenomen in het handelsregister van de lidstaat van inschrijving.

3. De lidstaten zien erop toe dat de inschrijvingsprocedure voor nieuw opgerichte SUP's volledig elektronisch kan worden voltooid zonder dat de oprichtende vennoot verplicht is in persoon te verschijnen voor een instantie in de lidstaat van inschrijving (online-inschrijving).

4. Nationale websites voor online-inschrijving bevatten links naar de inschrijvingswebsites in andere lidstaten. De lidstaten zien erop toe dat de volgende modellen voor online-inschrijving worden gebruikt:

(a) het uniforme model voor de statutaire bepalingen als bedoeld in artikel 11, en

(b) het modelformulier voor de inschrijving als bedoeld in artikel 13.

De lidstaten geven een bewijs van inschrijving af als bevestiging dat de inschrijvingsprocedure is voltooid. Het bewijs van inschrijving wordt uiterlijk drie werkdagen na ontvangst van alle noodzakelijke documenten door de bevoegde instantie afgegeven.

5. De lidstaten kunnen regels vaststellen voor de controle van de identiteit van de oprichtende vennoot en enige andere persoon die de inschrijving namens hem uitvoert, alsook voor de controle van de aanvaardbaarheid van de aan de inschrijvingsinstantie verstrekte documenten en ander gegevens. Elk identificatiebewijs dat in een andere lidstaat is uitgegeven door of namens de overheid van die lidstaat, met inbegrip van elektronisch uitgegeven identificatiebewijzen, wordt erkend en aanvaard ten behoeve van de controle door de lidstaat van inschrijving.

Wanneer lidstaten ten behoeve van de in de eerste alinea van dit lid bedoelde controle administratief moeten samenwerken, passen zij Verordening (EU) nr. 1024/2012 toe.

6. De lidstaten maken de inschrijving van een SUP niet afhankelijk van het verkrijgen van enige vergunning of machtiging. De inschrijving van de SUP, alle documenten die zijn verstrekt tijdens het inschrijvingsproces en alle latere wijzigingen daarin worden onmiddellijk na inschrijving in het relevante handelsregister openbaar gemaakt.

Hoofdstuk 5 - Eén aandeel

Artikel 15 - Eén aandeel

1. Een SUP geeft niet meer dan één aandeel uit. Dit enige aandeel wordt niet gesplitst.

2. Een SUP verwerft noch bezit direct of indirect haar eigen aandeel.

3. Wanneer in overeenstemming met het toepasselijk nationaal recht het enige aandeel van een SUP eigendom is van meer dan één persoon, worden die personen met betrekking tot de SUP beschouwd als één vennoot. Zij oefenen hun rechten uit via één vertegenwoordiger en stellen de directie van de SUP onverwijld in kennis van de naam van die vertegenwoordiger en elke wijziging dienaangaande. Totdat een dergelijke kennisgeving is gedaan, wordt de uitoefening van hun rechten in de SUP opgeschort. De eigenaars van het enige aandeel zijn gezamenlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor de verplichtingen die de vertegenwoordiger is aangegaan.

De identiteit van de vertegenwoordiger wordt vastgelegd in het betrokken handelsregister.

Hoofdstuk 6 - Aandelenkapitaal

Artikel 16 - Aandelenkapitaal

1. Het aandelenkapitaal van een SUP bedraagt ten minste 1 EUR. In lidstaten waar de euro niet de nationale munt is, bedraagt het aandelenkapitaal ten minste het equivalent van één eenheid van de nationale munt van die lidstaten.

2. Het aandelenkapitaal van de SUP wordt volledig geplaatst.

3. De lidstaten stellen geen maximumwaarde voor het enige aandeel vast.

4. De lidstaten zien erop toe dat de SUP niet wordt onderworpen aan regels waardoor de onderneming verplicht wordt wettelijke reserves op te bouwen. De lidstaten staan vennootschappen toe reserves op te bouwen in overeenstemming met hun statuten.

5. De lidstaten schrijven voor dat op briefpapier en bestelformulieren, in papieren of andere vorm, het geplaatste en gestorte kapitaal wordt vermeld. Indien de vennootschap een website heeft, is die informatie ook daarop beschikbaar.

Artikel 17 - Vergoeding voor het aandeel

1. De vergoeding voor het aandeel wordt volledig betaald ten tijde van de inschrijving van een SUP.

2. In geval van online-inschrijving wordt de vergoeding gestort op de bankrekening van de SUP. Vervolgens is toename of afname van het aandelenkapitaal ten minste mogelijk in contanten en in natura.

3. In geval van contante betaling aanvaardt de lidstaat van inschrijving van een SUP storting op een bankrekening bij een bank die opereert in de Unie als bewijs van betaling of van toename van het aandelenkapitaal.

Artikel 18 - Uitkeringen

1. Een SUP kan op grond van een aanbeveling van de directie een uitkering verrichten aan de enige vennoot, mits deze uitkering in overeenstemming is met de leden 2 en 3.

2. Een SUP verricht geen uitkering aan de enige vennoot indien op de einddatum van het laatste boekjaar de netto activa zoals opgenomen in de jaarrekening van de SUP minder bedragen, of na de uitkering minder zouden bedragen, dan het aandelenkapitaal vermeerderd met de reserves die op grond van de statuten van de SUP niet mogen worden uitgekeerd. De berekening wordt gebaseerd op de meest recentelijk vastgestelde balans. Ook mutaties in het aandelenkapitaal of in het deel van de reserves dat niet mag worden uitgekeerd, die hebben plaatsgevonden na de einddatum van het boekjaar, worden in aanmerking genomen.

3. De SUP verricht geen uitkering aan de enige vennoot indien deze tot gevolg heeft dat de SUP niet in staat is haar schulden af te lossen wanneer deze opeisbaar worden na uitkering. De directie verklaart schriftelijk dat zij na grondig onderzoek naar de zaken en vooruitzichten van de SUP tot de redelijke bevinding is gekomen dat de SUP in staat is haar schulden af te lossen wanneer deze opeisbaar worden tijdens de normale bedrijfsvoering in het jaar na de datum van de voorgestelde uitkering (een 'solvabiliteitsverklaring'). De solvabiliteitsverklaring wordt ondertekend door de directie en een kopie ervan wordt aan de enige vennoot ter hand gesteld 15 dagen voordat het besluit over de uitkering wordt vastgesteld.

4. De solvabiliteitsverklaring wordt openbaar gemaakt. Indien de vennootschap een website heeft, wordt deze informatie ook daarop beschikbaar gesteld.

5. Elke directeur is persoonlijk aansprakelijk voor het aanbevelen of opdragen van een uitkering indien hij wist of gezien de omstandigheden had moeten weten dat de uitkering in strijd zou zijn met lid 2 of 3. Hetzelfde geldt voor de enige vennoot ten aanzien van een besluit tot uitkering als bedoeld in artikel 21.

Artikel 19 - Restitutie van ten onrechte verrichte uitkeringen

De lidstaten zien erop toe dat uitkeringen die in strijd met artikel 18, lid 2 of lid 3, zijn verricht, worden terugbetaald aan de SUP wanneer wordt vastgesteld dat de enige vennoot wist of gezien de omstandigheden had moeten weten dat de uitkering in strijd zou zijn met artikel 18, lid 2 of lid 3.

Artikel 20 - Kapitaalvermindering

De lidstaten zien erop toe dat verminderingen van het aandelenkapitaal van een SUP die in feite neerkomen op een uitkering aan de enige vennoot, in overeenstemming zijn met artikel 18, leden 2 en 3.

Hoofdstuk 7 - Organisatie

Artikel 21 - Besluiten van de enige vennoot

1. Besluiten van de enige vennoot van een SUP worden schriftelijk vastgelegd door de enige vennoot. Registraties van genomen besluiten worden ten minste vijf jaar bewaard.

2. Een enige vennoot neemt besluiten over:

(a) goedkeuring van de jaarrekening;

(b) uitkering aan de vennoot;

(c) uitbreiding van het aandelenkapitaal;

(d) vermindering van het aandelenkapitaal;

(e) benoeming en ontslag van directeuren;

(f) indien van toepassing, de beloning van directeuren, ook wanneer de enige vennoot directeur is;

(g) wijziging van de statutaire zetel;

(h) indien van toepassing, benoeming en ontslag van de accountant;

(i) omzetting van de SUP in een andere vennootschapsvorm;

(j) ontbinding van de SUP;

(k) wijziging van de statutaire bepalingen.

De enige vennoot delegeert de in de eerste alinea van dit lid bedoelde besluiten niet aan de directie.

3. De enige vennoot mag besluiten nemen zonder een algemene vergadering te beleggen. De lidstaten leggen geen formele beperkingen op aan de bevoegdheid van de enige vennoot om besluiten te nemen, ook niet ten aanzien van de plaats en tijd waarop dergelijke besluiten kunnen worden genomen.

Artikel 22 - Directie

1. Een SUP wordt geleid door een directie die is samengesteld uit een of meer directeuren.

2. Het aantal directeuren wordt vastgesteld in de statuten.

3. De directie kan alle bevoegdheden van de SUP uitoefenen die niet worden uitgeoefend door de enige vennoot of, indien van toepassing, de raad van commissarissen.

4. De directeuren zijn natuurlijke personen of, indien het toepasselijk nationaal recht dit toestaat, rechtspersonen. Zij worden voor onbepaalde tijd benoemd, tenzij in het besluit van de enige vennoot tot hun benoeming of in de statuten anders is bepaald. De enige vennoot kan directeur worden.

5. De enige vennoot kan een directeur te allen tijde ontslaan door middel van een besluit. Na ontslag uit zijn functie verliest een directeur onmiddellijk het gezag en de bevoegdheid om namens de SUP als directeur op te treden. Andere rechten en plichten op grond van het toepasselijk nationaal recht blijven onaangetast.

6. Een natuurlijke persoon die bij wet of bij een gerechtelijk of administratief besluit daartoe ongeschikt is verklaard, kan niet als directeur optreden. Als de directeur ongeschikt is verklaard bij een gerechtelijk of administratief besluit in een andere lidstaat en dit besluit van kracht blijft, moet het besluit bij inschrijving bekend worden gemaakt overeenkomstig artikel 13. Een lidstaat mag bij wijze van beleid de inschrijving van een vennootschap weigeren als ten aanzien van een directeur in een andere lidstaat een ongeschiktheidsverklaring van kracht is.

Wanneer lidstaten ten behoeve van de uitvoering van dit lid administratief moeten samenwerken, passen zij Verordening (EU) nr. 1024/2012 toe.

7. Iedereen van wie de directeuren van de vennootschap gewoon zijn aanwijzingen of instructies op te volgen, maar die niet formeel benoemd is, wordt beschouwd als directeur ten aanzien van alle verplichtingen en aansprakelijkheden die voor directeuren gelden. Een persoon wordt niet als directeur beschouwd alleen vanwege het feit dat de directie handelt op advies dat door hem of haar in een professionele hoedanigheid is verstrekt.

Artikel 23 - Aanwijzingen van de aandeelhouder

1. De enige vennoot heeft het recht om de directie aanwijzingen te geven.

2. Aanwijzingen van de enige vennoot zijn niet bindend voor een directeur voor zover ze in strijd zijn met de statuten of het toepasselijk nationaal recht.

Artikel 24 - Bevoegdheid om te handelen en overeenkomsten te sluiten namens een SUP

1. De directie van een SUP, bestaande uit een of meer directeuren, heeft de bevoegdheid om de SUP te vertegenwoordigen, ook bij het sluiten van overeenkomsten met derden en in juridische procedures.

2. Directeuren kunnen de SUP individueel vertegenwoordigen, ook bij het sluiten van overeenkomsten met derden en in juridische procedures, tenzij de statuten voorzien in gezamenlijke vertegenwoordiging. Op enige andere beperking van de bevoegdheden van de directeuren, door de statuten, door een besluit van de enige vennoot of door een besluit van de directie, kan in een geschil met derden geen beroep worden gedaan, zelfs niet als die beperking openbaar is gemaakt. Handelingen van de directie zijn bindend voor de SUP, zelfs als ze niet binnen de doelstelling van de SUP vallen.

3. De directie kan het recht om de SUP te vertegenwoordigen delegeren voor zover dit is toegestaan op grond van de statuten. De taak van de directie om faillissement aan te vragen of een soortgelijke insolventieprocedure in te leiden wordt niet gedelegeerd.

Artikel 25 - Omzetting van een SUP in een andere vennootschapsvorm

1. De lidstaten zien erop toe dat hun nationaal recht voorschrijft dat SUP's worden ontbonden of omgezet in een andere vennootschapsvorm indien zij niet meer voldoen aan de in deze richtlijn gestelde voorwaarden. Indien een SUP niet de geëigende maatregelen neemt om zich om te zetten in een andere vennootschapsrechtsvorm, worden de bevoegde instantie de bevoegdheden verleend die nodig zijn om de SUP te ontbinden.

2. Een SUP kan te allen tijde besluiten zich om te zetten in een andere vennootschapsvorm volgens de in het toepasselijk nationaal recht vastgestelde procedure.

3. Een SUP die is omgezet in een andere vennootschapsrechtsvorm of ontbonden overeenkomstig lid 1 of 2, staakt het gebruik van de afkorting 'SUP'.

Deel 3 - Slotbepalingen

Artikel 26 - Uitoefening van gedelegeerde bevoegdheden

1. De bevoegdheid om gedelegeerde handelingen vast te stellen, wordt volgens de voorwaarden van dit artikel aan de Commissie toegekend.

2. De in artikel 1, lid 2, bedoelde gedelegeerde bevoegdheid wordt aan de Commissie toegekend voor onbepaalde tijd.

3. De in artikel 1, lid 2, bedoelde gedelegeerde bevoegdheid kan te allen tijde door het Europees Parlement of de Raad worden ingetrokken. Het besluit tot intrekking maakt een einde aan de delegatie van de bevoegdheden die in dat besluit worden vermeld. Het besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie of op een latere datum die in het besluit wordt vermeld. Het besluit laat de geldigheid van de reeds van kracht zijnde gedelegeerde handelingen onverlet.

4. Zodra de Commissie een gedelegeerde handeling heeft vastgesteld, stelt zij het Europees Parlement en de Raad daarvan gelijktijdig in kennis.

5. Een krachtens artikel 1, lid 2, vastgestelde gedelegeerde handeling treedt alleen in werking als het Europees Parlement noch de Raad binnen een termijn van twee maanden na de datum van kennisgeving van de handeling aan het Europees Parlement of de Raad daartegen bezwaar heeft gemaakt, of indien zowel het Europees Parlement als de Raad de Commissie voor het verstrijken van deze termijn heeft meegedeeld geen bezwaar te zullen maken. Op initiatief van het Europees Parlement of de Raad kan deze termijn met twee maanden worden verlengd.

Artikel 27 - Comitéprocedure

1. De Europese Commissie wordt bijgestaan door het Comité voor het Vennootschapsrecht. Dit comité is een comité in de zin van Verordening (EU) nr. 182/2011.

2. Wanneer naar dit lid wordt verwezen, is artikel 5 van Verordening (EU) nr. 182/2011 van toepassing.

Artikel 28 - Sancties

De lidstaten voorzien in sancties die van toepassing zijn bij overtreding van de nationale bepalingen die zijn vastgesteld ter uitvoering van deze richtlijn en nemen alle maatregelen die nodig zijn om erop toe te zien dat die sancties worden uitgevoerd. De voorziene sancties zijn doeltreffend en evenredig en hebben een ontmoedigende werking.

Artikel 29 - Intrekking

1. Richtlijn 2009/102/EG wordt ingetrokken 24 maanden en één dag na de datum waarop deze richtlijn is vastgesteld.

2. Verwijzingen naar de ingetrokken richtlijn gelden als verwijzingen naar de onderhavige richtlijn en worden gelezen volgens de concordantietabel in bijlage II.

Artikel 30 Wijziging van Verordening (EU) nr. 1024/2012

In de bijlage bij Verordening (EU) nr. 1024/2012 wordt het volgende punt 6 toegevoegd:

"6. Richtlijn […/…/EU] van het Europees Parlement en de Raad van […] inzake besloten eenpersoonsvennootschappen met beperkte aansprakelijkheid*:  artikelen 14 en 22.

_________

* PB L […]."

Artikel 31 - Omzetting

1. Uiterlijk 24 maanden na de datum van vaststelling van deze richtlijn worden door de lidstaten de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen vastgesteld en bekendgemaakt die nodig zijn om aan deze richtlijn te voldoen. De lidstaten delen de Commissie de tekst van die bepalingen onverwijld mede.

2. Zij passen deze bepalingen toe vanaf 24 maanden en één dag na de datum waarop deze richtlijn is vastgesteld.

Wanneer de lidstaten die bepalingen vaststellen, wordt in die bepalingen zelf of bij de officiële bekendmaking ervan naar deze richtlijn verwezen. De regels voor deze verwijzing worden vastgesteld door de lidstaten.

De lidstaten delen de Commissie de tekst van de belangrijkste bepalingen van het nationaal recht mede die zij op het onder deze richtlijn vallende gebied vaststellen.

Artikel 32 - Inwerkingtreding

De richtlijn treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Artikel 33 - Adressaten

Deze richtlijn is gericht tot de lidstaten.