Toelichting bij COM(2006)344 - Wijziging van Verordening 571/88 houdende organisatie van gemeenschappelijke enquêtes inzake de structuur van de landbouwbedrijven, wat betreft de financiële middelen voor de periode 2007-2009 en de maximale bijdrage van de EG voor Bulgarije en Roemenië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Overeenkomstig Verordening (EEG) nr. 571/88 van de Raad, laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 204/2006 van de Commissie, moeten de lidstaten in 2007 een enquête naar de structuur van de landbouwbedrijven uitvoeren in het kader van een meerjarig enquêteprogramma voor de periode tot en met 2007. Ingevolge artikel 14 van die verordening ontvangen de lidstaten als bijdrage in de kosten van de uitvoering van de enquêtes een vergoeding van 20 ecu per geënquêteerd bedrijf, tot een maximumbedrag per enquête.

Bij de voorgestelde verordening worden de financiële middelen voor de resterende looptijd van het programma vastgesteld.

Voorts wordt een maximale bijdrage van de Gemeenschap vastgesteld voor de enquêtes in Bulgarije en Roemenië in 2007. Deze maximumbedragen zijn op basis van het aantal landbouwbedrijven en de oppervlakte van het land zo vastgesteld dat deze landen op dezelfde wijze worden behandeld als de huidige lidstaten.