Toelichting bij COM(2011)524 - Wijziging Richtlijn 64/432/EEG wat betreft gecomputeriseerde gegevensbestanden van de netwerken van toezicht van de lidstaten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

In verband met het voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1760/2000 wat betreft de elektronische identificatie van runderen en tot schrapping van de bepalingen inzake de facultatieve etikettering van rundvlees moet Richtlijn 64/432/EEG van de Raad dienovereenkomstig worden gewijzigd wat betreft de gecomputeriseerde gegevensbestanden die deel uitmaken van de netwerken van toezicht in de lidstaten. Momenteel worden elektronische identificatiemiddelen in Richtlijn 64/432/EEG niet genoemd bij de informatie die deze gecomputeriseerde gegevensbestanden moeten bevatten.

Daarom moeten de bepalingen van Richtlijn 64/432/EEG over de gecomputeriseerde gegevensbestanden die deel uitmaken van de netwerken van toezicht in de lidstaten worden gewijzigd met inachtneming van het voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1760/2000 wat betreft de elektronische identificatie van runderen en tot schrapping van de bepalingen inzake de facultatieve etikettering van rundvlees. Die twee voorstellen worden dan ook samen ingediend.

Dit ontwerp voor een richtlijn van het Europees Parlement en de Raad heeft geen gevolgen voor de begroting van de Europese Unie.

Richtlijn 64/432/EEG moet dus dienovereenkomstig worden gewijzigd.