Toelichting bij COM(2017)95 - Sluiting van het derde aanvullende protocol bij de associatieovereenkomst met Chili in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Chili, anderzijds (hierna “de overeenkomst” genoemd), is op 18 november 2002 in Brussel ondertekend en op 1 maart 2005 in werking getreden.

Bijgaand voorstel vormt het rechtsinstrument voor de sluiting van het derde aanvullende protocol (hierna 'het protocol' genoemd) bij de overeenkomst, om rekening te houden met de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie (EU).

Overeenkomstig zijn akte van toetreding zal Kroatië toetreden tot de gesloten of ondertekende internationale overeenkomsten van de Europese Unie en haar lidstaten door middel van een protocol bij die overeenkomsten.

Het protocol is op [...] in [...] ondertekend overeenkomstig Besluit [...] van de Raad van [...] tot ondertekening en voorlopige toepassing van het protocol.

Bij het protocol wordt Kroatië als overeenkomstsluitende partij opgenomen. De tekst van de overeenkomst en de slotakte in het Kroatisch worden authentiek volgens dezelfde voorwaarden als de andere taalversies.

Het protocol is van toepassing met ingang van l juli 2013.

De Commissie verzoekt de Raad het protocol namens de EU en haar lidstaten te sluiten.

Het Europees Parlement zal worden verzocht met het protocol in te stemmen.