Uitvoeringsverordening 2011/167 - Beëindiging van het gedeeltelijke tussentijdse nieuwe onderzoek van de antidumpingmaatregelen die van toepassing zijn op de invoer van polyethyleentereftalaat uit onder meer Korea

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 24 februari 2011 gepubliceerd en is op 25 februari 2011 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 167/2011 van de Raad van 21 februari 2011 tot beëindiging van het gedeeltelijke tussentijdse nieuwe onderzoek van de antidumpingmaatregelen die van toepassing zijn op de invoer van polyethyleentereftalaat van oorsprong uit onder meer de Republiek Korea

officiële Engelstalige titel

Council Implementing Regulation (EU) No 167/2011 of 21 February 2011 terminating the partial interim review of the anti-dumping measures applicable to imports of certain polyethylene terephthalate originating, inter alia , in the Republic of Korea
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2011/167
Origineel voorstel COM(2011)24 NLEN
Celex-nummer i 32011R0167

3.

Key dates

Document 21-02-2011
Bekendmaking in Publicatieblad 24-02-2011; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 082,OJ L 49, 24.2.2011
Inwerkingtreding 25-02-2011; in werking datum publicatie +1 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

24.2.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 49/1

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 167/2011 VAN DE RAAD

van 21 februari 2011

tot beëindiging van het gedeeltelijke tussentijdse nieuwe onderzoek van de antidumpingmaatregelen die van toepassing zijn op de invoer van polyethyleentereftalaat van oorsprong uit onder meer de Republiek Korea

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1225/2009 van de Raad van 30 november 2009 betreffende beschermende maatregelen tegen invoer met dumping uit landen die geen lid zijn van de Europese Gemeenschap (1) („de basisverordening”), en met name artikel 11, leden 3 en 6,

Gezien het voorstel dat de Commissie na raadpleging van het Raadgevend Comité heeft ingediend,

Overwegende hetgeen volgt:

  • A. 
    PROCEDURE
  • 1. 
    Geldende maatregelen
 

(1)

Momenteel is op polyethyleentereftalaat van oorsprong uit onder meer de Republiek Korea („Zuid-Korea”) een definitief antidumpingrecht van toepassing, dat is ingesteld bij Verordening (EG) nr. 192/2007 van de Raad (2). Voor de Koreaanse ondernemingen met een individueel recht bedraagt het geldende recht nul. Het residuele recht bedraagt 148,3 EUR/ton.

  • 2. 
    Verzoek om een nieuw onderzoek
 

(2)

Krachtens artikel 11, lid 3, van de basisverordening werd een verzoek om een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek ingediend door het Polyethylene Terephthalate (PET) Committee of PlasticsEurope („de indiener van het verzoek”), dat zeven EU-producenten vertegenwoordigt.

 

(3)

Het betreft alleen een onderzoek naar dumping door de producent-exporteur KP Chemical Group, bestaande uit Honam Petrochemicals Corp. en KP Chemical Corp., („KP Chemical Group”), en naar bepaalde schadeaspecten.

 

(4)

Uit het voorlopige bewijsmateriaal van de indiener van het verzoek blijkt dat, wat de KP Chemical Group betreft, de handhaving van de maatregel op het nulniveau niet langer voldoende is om de huidige schade veroorzakende dumping tegen te gaan.

  • 3. 
    Opening van een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek
 

(5)

Daar de Commissie na raadpleging van het Raadgevend Comité tot de conclusie was gekomen dat er voldoende bewijsmateriaal was om de opening van een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek te rechtvaardigen, kondigde zij bij bericht in het Publicatieblad van de Europese Unie  (3) aan overeenkomstig artikel 11, lid 3, van de basisverordening een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek te zullen openen dat beperkt zou blijven tot dumping door KP Chemical Group en bepaalde schadeaspecten.

  • 4. 
    Betrokken product en soortgelijk product
 

(6)

Het verzoek heeft betrekking op polyethyleentereftalaat met een viscositeitscoëfficiënt van 78 ml/g of meer volgens ISO-norm 1628-5, momenteel ingedeeld onder GN-code 3907 60 20, van oorsprong uit Zuid-Korea („het betrokken product”).

 

(7)

Het product dat op de Koreaanse binnenlandse markt wordt vervaardigd en verkocht en het product dat naar de Unie wordt uitgevoerd, hebben dezelfde fysische, technische en chemische eigenschappen en gebruiksdoeleinden en worden daarom beschouwd als soortgelijke producten in de zin van artikel 1, lid 4, van de basisverordening.

  • 5. 
    Betrokken partijen
 

(8)

De Commissie heeft de producent-exporteur, de vertegenwoordigers van het land van uitvoer en de producenten in de Unie in kennis gesteld van de opening van het gedeeltelijke tussentijdse nieuwe onderzoek. Belanghebbenden werden in de gelegenheid gesteld om binnen de in het bericht van opening vermelde termijn hun standpunt schriftelijk kenbaar te maken en te verzoeken te worden gehoord. Alle belanghebbenden die daarom met opgave van redenen hadden verzocht, werden...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.