Artikelen bij COM(1994)583 - Aanvullende voorwaarden voor het meerjaren beheer van de TAC' s en quota

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

Bij de vaststelling van de TAC's overeenkomstig artikel 8 van Verordening (EEG) nr. 3760/92 bepaalt de Raad voor welke bestanden TAC's bij wijze van voorzorgsmaatregel en voor welke bestanden analytische TAC's worden vastgesteld.

Artikel 2 - TAC's bij wijze van voorzorgsmaatregel

1. Bij de vaststelling van TAC's overeenkomstig artikel 8 van Verordening (EEG) nr. 3760/92, bepaalt de Raad voor welke bestanden de bepalingen van dit artikel niet van toepassing zijn.

2. Wanneer meer dan 75 % van een TAC bij wijze van voorzorgsmaatregel is gevangen vóór 30 september van het jaar waarvoor deze TAC geldt, kan een Lid-Staat met een quotum uit die TAC verzoeken om een verhoging van de TAC. Een dergelijk verzoek moet aan de Commissie gericht zijn en moet vergezeld gaan van relevante biologische informatie waarmee het wordt ondersteund en vermelden met welke hoeveelheid de TAC zou moeten worden verhoogd. De Commissie onderzoekt binnen 30 werkdagen alle elementen van het verzoek, teneinde, indien het verzoek gegrond wordt beoordeeld, bij de Raad een voorstel in te dienen tot wijziging van de verordening waarin de TAC's en quota zijn vastgesteld. De Lid-Staat wordt van de uitkomst van het onderzoek in kennis gesteld.

3. Wanneer meer dan 75 % van een quotum van een TAC bij wijze van voorzorgsmaatregel is gevangen vóór 30 september van het jaar waarvoor deze TAC geldt, kan een Lid-Staat met een dergelijk quotum de Commissie verzoeken om toestemming om meer vis van hetzelfde bestand te mogen aanvoeren. De Lid-Staat moet ook aangeven hoeveel meer vis hij wil laten aanvoeren, met dien verstande dat deze hoeveelheid niet groter mag zijn dan 20 % van het betrokken quotum.

De betrokken Lid-Staat mag alleen een dergelijk verzoek bij de Commissie indienen als de aanvoer van de betrokken soort in de voorbije drie jaar ten minste éénmaal is gesloten omdat het quotum volledig was opgebruikt. De Commissie neemt binnen 30 werkdagen een beslissing ter zake.

Artikel 3 - Analytische TAC's

1. De bepalingen van artikel 2, lid 3, zijn van overeenkomstige toepassing voor bestanden waarvoor analytische TAC's zijn vastgesteld, met uitzondering van de bestanden bedoeld in artikel 4, lid 2.

2. Voor de andere bestanden dan die bedoeld in artikel 4, lid 2, kunnen de Lid-Staten met een quotum de Commissie vóór 31 maart van het jaar waarvoor dat quotum geldt, verzoeken een gedeelte van hun quotum, dat ten hoogste 20 % mag bedragen, over te dragen naar het volgende jaar.

De Commissie verhoogt het betrokken quotum voor het volgende jaar met het overgedragen gedeelte, vermenigvuldigd met de factor 1,1, en stelt de Lid-Staten hiervan in kennis. Deze verhoging heeft geen invloed op de berekening van de in deze verordening vermelde quotapercentages.

Artikel 4 - Kortingen

1. Behoudens voor de in lid 2 bedoelde bestanden, zal bij overschrijding van de TAC's alle aanvoer boven de respectieve quota in mindering worden gebracht op de overeenkomstige quota voor het volgende jaar.

2. Bij de vaststelling van TAC's overeenkomstig artikel 8 van Verordening (EEG) nr. 3760/92, bepaalt de Raad voor welke bestanden waarvoor analytische TAC's gelden overschrijding van het quotum aanleiding zal geven tot een aan de hand van de onderstaande tabel berekende korting van het overeenkomstige quotum voor het volgende jaar.

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Het quotum zal bovendien met nog eens 5 % worden gekort voor elk opeenvolgend jaar waarin het quotum is overschreden.

De kortingen worden door de Commissie vastgesteld overeenkomstig de procedure van artikel 36 van Verordening (EG) nr. 2847/93.

3. De kortingen gelden onverminderd de bepalingen van artikel 21, lid 4, van Verordening (EG) nr. 2847/93.

Artikel 5

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 1995.

Artikel 4, lid 2, zal evenwel van toepassing zijn vanaf 1 januari 1996.


Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.


(1) PB nr. L 389 van 31. 12. 1992, blz. 1.

(2) PB nr. L 261 van 20. 10. 1993, blz. 1.