Artikelen bij COM(2009)546 - Door voertuigen veroorzaakte radiostoring (elektromagnetische compatibiliteit)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



95/54/EG art. 1, punt 2

Artikel 1

Onder „voertuig” wordt in deze richtlijn verstaan elk voertuig als gedefinieerd in Richtlijn 2007/46/EG.

95/54/EG art. 1, punt 3 (aangepast)

Artikel 2

2004/104/EG art. 2 (aangepast)

1. Voor voertuigen, onderdelen of technische eenheden die beantwoorden aan de voorschriften van de bijlagen I tot en met X mogen de lidstaten om redenen die verband houden met elektromagnetische compatibiliteit,

a) noch de EG-typegoedkeuring of nationale typegoedkeuring weigeren,

b) noch de registratie, de verkoop of het in het verkeer brengen verbieden.

2. Voor een type voertuig, onderdeel of technisch eenheid dat niet beantwoordt aan de voorschriften van de bijlagen I tot en met X mogen de lidstaten om redenen die verband houden met elektromagnetische compatibiliteit,

a) geen EG-typegoedkeuring meer verlenen,

b) de nationale typegoedkeuring weigeren.

2005/49/EG art. 3 (aangepast)

3. Indien niet aan de voorschriften van deze richtlijn is voldaan,

a) merken de lidstaten certificaten van overeenstemming waarvan nieuwe voertuigen overeenkomstig Richtlijn 2007/46/EG vergezeld gaan, om redenen die verband houden met de elektromagnetische compatibiliteit, niet langer als geldig voor de toepassing van artikel 26, lid 1, van die richtlijn, aan;

b) kunnen de lidstaten de registratie, de verkoop en het in het verkeer brengen van nieuwe voertuigen om redenen die verband houden met de elektromagnetische compatibiliteit weigeren.

Vóór 1 juli 2006 verleende goedkeuringen voor voertuigen die niet met 24 GHz of 79 GHz kortbereikradarapparatuur zijn uitgerust, blijven ongewijzigd.

2004/104/EG art. 2 (aangepast)

4. De voorschriften met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit van de bijlagen I tot en met X zijn van toepassing op onderdelen of technische eenheden voor de toepassing van artikel 28 van Richtlijn 2007/46/EG.

95/54/EG art. 2

5. In afwijking van de leden 2 en 4 dienen de lidstaten voor vervangingsproducten EG-typegoedkeuringen te blijven verlenen en de verkoop en ingebruikname van onderdelen en technische eenheden die bestemd zijn voor gebruik op voertuigtypen waarvoor vóór 1 januari 1996 een goedkeuring uit hoofde van hetzij Richtlijn 72/245/EEG hetzij Richtlijn 72/306/EEG is verleend of waarvoor een dergelijke goedkeuring naderhand is uitgebreid, te blijven toestaan.

2005/49/EG art. 3 (aangepast)

6. Met ingang van 1 juli 2013 verbieden de lidstaten de registratie, de verkoop en het in het verkeer brengen van voertuigen die met 24 GHz-kortbereikradarapparatuur zijn uitgerust.

7. Wanneer de in artikel 2, punt 5, van Beschikking 2005/50/EG van de Commissie genoemde referentiedatum ingevolge artikel 5 van die beschikking wordt gewijzigd, verbieden de lidstaten de registratie, de verkoop of het in het verkeer brengen van voertuigen die met 24 GHz-kortbereikradarapparatuur zijn uitgerust, met ingang van de gewijzigde referentiedatum.

95/54/EG art. 1, punt 4 (aangepast)

Artikel 3

1. Deze richtlijn geldt als bijzondere richtlijn voor de toepassing van artikel 1, lid 4, van Richtlijn 2004/108/EG van het Europees Parlement en de Raad .

2. Voertuigen, onderdelen of afzonderlijke technische eenheden die overeenkomstig de onderhavige richtlijn zijn goedgekeurd, worden geacht tevens te voldoen aan de bepalingen van de overige in bijlage IV bij Richtlijn 92/53/EEG van de Raad genoemde richtlijnen waarin voorschriften met betrekking tot de elektromagnetische compatibiliteit zijn opgenomen.

72/245/EEG (aangepast)

Artikel 4

De wijzigingen die noodzakelijk zijn om de voorschriften van de bijlagen I tot en met X aan te passen aan de technische vooruitgang worden vastgesteld overeenkomstig de in artikel 40, lid 2, van Richtlijn 2007/46/EG bedoelde procedure.

Artikel 5

De lidstaten delen de Commissie de tekst mede van de belangrijke bepalingen van intern recht die zij op het onder deze richtlijn vallende gebied vaststellen.

Artikel 6

Richtlijn 72/245/EEG, zoals gewijzigd bij de in bijlage XI, deel A, genoemde besluiten, wordt ingetrokken, onverminderd de verplichtingen van de lidstaten met betrekking tot de in bijlage XI, deel B, genoemde termijnen voor omzetting in nationaal recht en toepassing van de aldaar genoemde richtlijnen.

Verwijzingen naar de ingetrokken richtlijn gelden als verwijzingen naar de onderhavige richtlijn en worden gelezen volgens de concordantietabel in bijlage XII.

Artikel 7

Deze richtlijn treedt in werking op de twintigste dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing met ingang van […].

72/245/EEG

Artikel 8

Deze richtlijn is gericht tot de lidstaten.