Artikelen bij COM(2014)18 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Overeenkomst inzake de gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de EU en Oekraïne

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

1. De ondertekening van de Overeenkomst inzake een gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en haar lidstaten en de Oekraïne wordt hierbij goedgekeurd, onder voorbehoud van de sluiting van de Overeenkomst.

De tekst van de te ondertekenen Overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het secretariaat-generaal van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon (personen) die daartoe door de onderhandelaar over de Overeenkomst is (zijn) aangewezen, machtiging verleent de Overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, te ondertekenen.

Artikel 3

In afwachting van de inwerkingtreding van de Overeenkomst wordt ze, overeenkomstig artikel 38 van de Overeenkomst, voorlopig toegepast vanaf de dag waarop ze wordt ondertekend.

Artikel 4

De Europese Unie wordt in het bij artikel 29 opgerichte Gemengd Comité vertegenwoordigd door de Commissie.

Artikel 5

1. De Commissie vertegenwoordigt de Unie in arbitrageprocedures overeenkomstig artikel 30 van de Overeenkomst.

2. Iedere krachtens artikel 30 van de Overeenkomst te nemen maatregel inzake aangelegenheden die onder de bevoegdheid van de Unie vallen, wordt genomen door de Commissie, in overleg met een Bijzonder Comité van door de Raad benoemde vertegenwoordigers van de lidstaten.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.