Artikelen bij COM(2014)576 - Ondertekening en voorlopige toepassing economische partnerschapsovereenkomst met de West-Afrikaanse staten, ECOWAS en UEMOA

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

De ondertekening van de economische partnerschapsovereenkomst tussen de West-Afrikaanse Staten, de Ecowas en de Waemu, enerzijds, en de Europese Unie en haar lidstaten, anderzijds, wordt hierbij namens de Europese Unie en onder voorbehoud van het besluit van de Raad tot sluiting van die overeenkomst goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het secretariaat-generaal van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon (personen) die daartoe door de onderhandelaar is (zijn) aangewezen, machtiging verleent de overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, namens de Europese Unie te ondertekenen.

Artikel 3

Ten aanzien van onderwerpen die onder de bevoegdheid van de Unie vallen, wordt de overeenkomst, ingevolge artikel 107, lid 3, voorlopig toegepast in afwachting van de voltooiing van de voor de sluiting ervan noodzakelijke procedures. De Commissie zal een bericht bekendmaken met informatie over de datum van voorlopige toepassing.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.