Artikelen bij COM(2015)380 - Wijziging van Verordening 866/2004 inzake een regeling op grond van de Toetredingsakte inzake onder kwaliteitsregelingen vallende landbouwproducten en levensmiddelen (Cyprus)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Artikel 1

Verordening (EG) nr. 866/2004 wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 4 wordt het volgende lid toegevoegd:

"4a. Voor goederen met een naam die is geregistreerd overeenkomstig Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees Parlement en de Raad inzake kwaliteitsregelingen voor landbouwproducten en levensmiddelen en waarvoor het geografische toepassingsgebied zones van de Republiek Cyprus omvat waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, worden de in artikel 36 van die verordening bedoelde officiële controles in de zones van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, uitgevoerd door een controleorgaan dat daartoe is aangewezen overeenkomstig artikel 39, lid 1, van die verordening.

Naast de verslagen aan de bevoegde autoriteiten van de Republiek Cyprus overeenkomstig artikel 5, lid 2, onder e), van Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn, brengt het in de eerste alinea bedoelde orgaan om de zes maanden bij de Europese Commissie verslag uit over de uitvoering van zijn taken in het kader van deze verordening.".

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.