Artikelen bij COM(2015)491 - Sluiting van de Overeenkomst inzake luchtvervoer met de VS

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

dossier COM(2015)491 - Sluiting van de Overeenkomst inzake luchtvervoer met de VS.
document COM(2015)491 NLEN
datum 13 oktober 2015

Artikel 1

1. De Overeenkomst inzake luchtvervoer tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten enerzijds en de Verenigde Staten van Amerika anderzijds (hierna: 'de Overeenkomst') wordt bij deze goedgekeurd namens de Unie.


2. De voorzitter van de Raad wijst de persoon (personen) aan die bevoegd is (zijn) om namens de Europese Unie de in artikel 26 van de Overeenkomst genoemde akte van goedkeuring neer te leggen teneinde kenbaar te maken dat de Unie ermee instemt door de Overeenkomst gebonden te zijn en doet de volgende kennisgeving:

   "Ingevolge de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 is de Europese Unie in de plaats getreden van de Europese Gemeenschap, waarvan zij de opvolgster is, en met ingang van die datum neemt zij alle rechten en plichten van de Europese Gemeenschap over. Derhalve moeten alle verwijzingen in de tekst van de Overeenkomst naar 'de Europese Gemeenschap' in voorkomend geval gelezen worden als 'de Europese Unie'.

Artikel 2

1. De Unie wordt in het bij artikel 18 opgerichte Gemengd Comité vertegenwoordigd door de Commissie.

2. Het standpunt dat de Unie in het Gemengd Comité inneemt met betrekking tot de onder de artikelen 14 en 20 van de Overeenkomst vallende kwesties wordt vastgesteld door de Commissie, na overleg met een door de Raad aangewezen speciaal comité.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.