Artikelen bij COM(2016)63 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Economische partnerschapsovereenkomst tussen de partnerstaten van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap en de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

De Commissie wordt gemachtigd om namens de Unie de Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de partnerstaten van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap, enerzijds, en de Europese Unie en haar lidstaten, anderzijds, te ondertekenen, onder voorbehoud van de sluiting van die overeenkomst op een later tijdstip.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon (personen) die daartoe door de onderhandelaar is (zijn) aangewezen, machtiging verleent de overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, namens de Unie te ondertekenen.

Artikel 3

1. Ten aanzien van onderwerpen die onder de bevoegdheid van de Unie vallen, wordt de overeenkomst overeenkomstig artikel 139, lid 4, ervan voorlopig toegepast.

2. De volgende bepaling van de overeenkomst wordt door de Unie niet voorlopig toegepast:

– artikel 102, lid 3.

3. De Commissie publiceert een bericht met informatie over de datum van voorlopige toepassing van de overeenkomst.

Artikel 4

De overeenkomst wordt niet aldus uitgelegd dat daaraan rechten kunnen worden ontleend of dat deze verplichtingen bevat die rechtstreeks voor de rechterlijke instanties van de Unie of van de lidstaten kunnen worden ingeroepen.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.