Artikelen bij COM(2016)617 - Standpunt EU in de IMO inzake de aanwijzing van de Oostzee en de Noordzee als stikstofoxide-emissiebeheersgebieden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

1. Het standpunt van de Unie tijdens de 70e vergadering van de Commissie voor de bescherming van het mariene milieu van de Internationale Maritieme Organisatie luidt dat de wijzigingen van bijlage VI bij Marpol met het oog op de aanwijzing van de Noordzee en de Oostzee als stikstofoxide-emissiebeheersgebieden worden goedgekeurd.

2. Dit standpunt geldt ook op andere bijeenkomsten van de MEPC van de IMO, in het geval dat de wijzigingen niet zouden worden goedgekeurd tijdens de 70e vergadering van de Commissie voor de bescherming van het milieu.

Artikel 2

1. Het standpunt van de Unie tijdens de 71e vergadering van de Commissie voor de bescherming van het mariene milieu van de Internationale Maritieme Organisatie luidt dat de wijzigingen van bijlage VI bij Marpol met het oog op de aanwijzing van de Noordzee en de Oostzee als stikstofoxide-emissiebeheersgebieden worden aangenomen.

2. Dit standpunt geldt ook op andere bijeenkomsten van de MEPC van de IMO, in het geval dat de wijzigingen niet zouden worden goedgekeurd tijdens de 71e vergadering van de Commissie voor de bescherming van het milieu.

Artikel 3

1. Het standpunt van de Unie als omschreven in de artikelen 1 en 2 wordt uitgedrukt door de lidstaten die lid zijn van de IMO en die gezamenlijk optreden in het belang van de Unie.

2. Kleine aanpassingen van de wijzigingen als bedoeld in de artikelen 1 en 2 kunnen worden gesteund en goedgekeurd door de vertegenwoordigers van de Unie zonder nader besluit van de Raad.

Artikel 4

De lidstaten worden hierbij gemachtigd om te verklaren dat zij ermee instemmen om in het belang van de Unie door de in de artikelen 1 en 2 genoemde wijzigingen gebonden te zijn.

Artikel 5

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.