Artikelen bij JOIN(2018)20 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst met de regering van Maleisië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

De ondertekening van de kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de regering van Maleisië, anderzijds, wordt goedgekeurd namens de Unie, onder voorbehoud van de sluiting van deze overeenkomst.

De tekst van de te ondertekenen overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het secretariaat-generaal van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon of personen die daartoe door de onderhandelaars is of zijn aangewezen, machtiging verleent de overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, te ondertekenen.

Artikel 3

1. In afwachting van de inwerkingtreding van de overeenkomst worden overeenkomstig artikel 58 van de overeenkomst de volgende onderdelen van de overeenkomst tussen de Unie en Maleisië voorlopig toegepast met inachtneming van de kennisgevingen waarin de overeenkomst voorziet:

–Titel I 'Aard en toepassingsgebied';

–Titel II 'Bilaterale, regionale en internationale samenwerking';

–Titel III 'Samenwerking inzake internationale vrede, veiligheid en stabiliteit';

–Titel IV “Samenwerking inzake handel en investeringen”;

–Titel V 'Samenwerking inzake justitie en veiligheid' (met uitzondering van de artikelen 21 en 24);

–Titel VI 'Samenwerking in andere sectoren' (met uitzondering van artikel 28);

–Titel VII 'Samenwerking inzake wetenschap, technologie en innovatie' (met uitzondering van artikel 37 voor zover dat betrekking heeft op zeevervoer);

–Titel VIII 'Vormen van samenwerking';

–Titel IX 'Institutioneel kader', voor zover de bepalingen van die titel enkel tot doel hebben de voorlopige toepassing van de overeenkomst te waarborgen;

–Titel X 'Slotbepalingen', voor zover de bepalingen van die titel enkel tot doel hebben de voorlopige toepassing van de overeenkomst te waarborgen.

2. De datum met ingang waarvan de delen van de overeenkomst voorlopig worden toegepast, wordt door het secretariaat-generaal van de Raad bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.