Artikelen bij COM(2020)257 - Wijziging van Verordening (EU) nr. 216/2013 betreffende de elektronische publicatie van het Publicatieblad van de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Artikel 1

Verordening (EU) nr. 216/2013 wordt als volgt gewijzigd:

(1) Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

(a)lid 1 wordt vervangen door:

“1.    De elektronische editie van het Publicatieblad wordt gepubliceerd overeenkomstig technische voorwaarden die de authenticiteit van de inhoud daarvan waarborgen.

Het systeem dat in gebruik is om de authenticiteit te waarborgen, wordt gedocumenteerd op de EUR-Lex-website en maakt het mogelijk de authenticiteit van de elektronische editie van het Publicatieblad op eenvoudige wijze te verifiëren.”;

(b)het volgende lid 4 wordt toegevoegd:

“4.    Wanneer bepaalde informatie uit het Publicatieblad na publicatie moet worden verwijderd krachtens een beslissing van het Hof van Justitie van de Europese Unie of wegens de bescherming van persoonsgegevens overeenkomstig de wetgeving van de Unie, wordt een nieuwe versie van de betrokken elektronische editie van het Publicatieblad gepubliceerd, met daarbij een vermelding ter zake. De oorspronkelijke versie van de betrokken elektronische editie van het Publicatieblad wordt voor onbepaalde tijd bewaard in het archief van het Publicatiebureau.”;

(2) Artikel 3 wordt vervangen door:

“Artikel 3

1. Als het door een onvoorziene en uitzonderlijke verstoring van de betrokken informatiesystemen niet mogelijk is om de elektronische editie van het Publicatieblad op de EUR-Lex-website te publiceren, wordt in de gebouwen van het Publicatiebureau inzage gegeven in het betrokken nummer van het Publicatieblad in gedrukte of elektronische vorm. Een dergelijke editie is authentiek en heeft rechtsgevolgen.

2. Zodra de in lid 1 bedoelde informatiesystemen hersteld zijn, wordt de elektronische editie van het Publicatieblad die met de volgens lid 1 gepubliceerde editie overeenkomt, beschikbaar gesteld op de EUR-Lex-website. Vanaf dat moment geldt die editie als de enige authentieke en heeft deze rechtsgevolgen.

3. De elektronische edities van het Publicatieblad die overeenkomen met de na 1 juli 2013 gepubliceerde authentieke gedrukte edities van het Publicatieblad, gelden vanaf de datum van inwerkingtreding van deze verordening als de enige authentieke edities.”

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.