Artikelen bij COM(2021)48 - Standpunt namens de EU in de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) ten aanzien een reeks amendementen op het Verdrag inzake de internationale burgerluchtvaart

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

1. Het standpunt dat namens de Unie moet ingenomen op de 222e vergadering van de ICAO-Raad of in een daaropvolgende vergadering, houdt in dat het voorgestelde amendement 177 van bijlage 1, amendement 47 van bijlage 2, amendement 108 van bijlage 8, amendement 90 van bijlage 10, deel V, en de vaststelling een nieuw deel VI van bijlage 10 van het Verdrag van Chicago in hun geheel moeten worden gesteund.

2. Het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen, mits de ICAO-Raad het in lid 1 vermelde voorgestelde amendement 177 van bijlage 1, amendement 47 van bijlage 2, amendement 108 van bijlage 8, amendement 90 van bijlage 10, deel V, en de vaststelling een nieuw deel VI van bijlage 10 van het Verdrag van Chicago zonder ingrijpende wijzigingen vaststelt, is dat in antwoord op de respectieve ICAO-brieven geen afkeuring kenbaar moet worden gemaakt en dat kennisgeving moet worden gedaan van de naleving van de vastgestelde maatregel. Als de Uniewetgeving na de beoogde toepassingsdatum van de nieuwe SARP’s, d.w.z. 28 november 2024, van die SARP’s zou afwijken, moet de ICAO in kennis worden gesteld van een verschil met die specifieke SARP’s.

Artikel 2

Het in artikel 1, lid 1, vermelde standpunt wordt tot uitdrukking gebracht door de gezamenlijk optredende lidstaten van de Unie die lid zijn van de ICAO-Raad.

Het in artikel 1, lid 2, bedoelde standpunt wordt tot uitdrukking gebracht door alle lidstaten van de Unie.

Artikel 3

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.