Artikelen bij COM(2021)161 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Overeenkomst inzake de gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen Armenië en de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

De ondertekening van de Overeenkomst inzake de gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Republiek Armenië, enerzijds, en de Europese Unie en haar lidstaten, anderzijds, wordt hierbij goedgekeurd namens de Unie, onder voorbehoud van de latere sluiting ervan.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het secretariaat-generaal van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon of personen die daartoe door de onderhandelaar is of zijn aangewezen, machtiging verleent de overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, te ondertekenen.

Artikel 3

In afwachting dat de overeenkomt van kracht wordt, wordt ze voorlopig door de Unie toegepast overeenkomstig artikel 30, lid 5.

Artikel 4

De Commissie is gemachtigd het standpunt vast te stellen dat de Unie moet innemen ten aanzien van besluiten die het gemengd comité overeenkomstig artikel 27, lid 7, van de overeenkomst neemt om bijlage II te wijzigen, waarbij wetgeving van de Unie in die bijlage wordt opgenomen, onder voorbehoud van de nodige technische aanpassingen, na overleg met een door de Raad aangewezen speciaal comité.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.