Artikelen bij COM(2022)200 - Sluiting van de Vrijwillige partnerschapsovereenkomst met Guyana inzake wetshandhaving, governance en handel in de bosbouw m.b.t. de invoer van houtproducten in de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

De Vrijwillige Partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Coöperatieve Republiek Guyana inzake wetshandhaving, governance en handel in de bosbouw met betrekking tot de invoer van houtproducten wordt namens de Unie goedgekeurd.

De overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De Commissie verricht namens de Unie de in artikel 31 van de overeenkomst bedoelde kennisgeving, waarmee de instemming van de Unie om door de overeenkomst gebonden te zijn, tot uiting wordt gebracht.

Artikel 3

De Unie wordt vertegenwoordigd door de Commissie in het gemengd comité voor toezicht en toetsing, dat krachtens artikel 19 van de overeenkomst wordt opgericht.

De lidstaten kunnen als leden van de delegatie van de Unie deelnemen aan de vergaderingen van het gemengd comité voor toezicht en toetsing.

Artikel 4

Voor de wijziging van de bijlagen bij de overeenkomst krachtens artikel 25 van de overeenkomst wordt de Commissie gemachtigd in overeenstemming met de procedure van artikel 11, lid 3, van Verordening (EG) nr. 2173/2005 van de Raad 11 dergelijke wijzigingen namens de Unie goed te keuren.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.