Artikelen bij COM(2023)219 - Sluiting en de voorlopige toepassing van een partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij met Madagaskar en het bijbehorende uitvoeringsprotocol (2023‐2027)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

De partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Madagaskar (hierna “de partnerschapsovereenkomst” genoemd) en het protocol tot uitvoering van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Madagaskar (2023-2027) (hierna “het protocol” genoemd) worden namens de Unie goedgekeurd.

De tekst van de partnerschapsovereenkomst en die van het protocol zijn als bijlage I en bijlage II aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De Commissie verricht namens de Unie de in artikel 17 van de partnerschapsovereenkomst en artikel 18 van het protocol bedoelde kennisgeving, teneinde kenbaar te maken dat de Unie ermee instemt door de partnerschapsovereenkomst en het protocol gebonden te zijn.

Artikel 3

De Commissie wordt overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden van bijlage 3 bij dit besluit gemachtigd om namens de Unie haar goedkeuring te hechten aan wijzigingen van het protocol die worden aangenomen door de bij artikel 14 van de partnerschapsovereenkomst opgerichte gemengde commissie.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.