Artikelen bij COM(2023)343 - Ondertekening van het Verdrag van de VN inzake de internationale gevolgen van de gerechtelijke verkoop van schepen, aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN te New York op 7 december 2022

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1


De ondertekening van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de internationale gevolgen van de gerechtelijke verkoop van schepen (“Verdrag van Peking inzake de gerechtelijke verkoop van schepen”), dat op 7 december 2022 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te New York is aangenomen, wordt namens de Unie goedgekeurd, onder voorbehoud van de sluiting ervan. 

De tekst van het Verdrag van Peking inzake de gerechtelijke verkoop van schepen is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De aan dit besluit gehechte verklaring wordt namens de Unie goedgekeurd. Bij de ondertekening van het Verdrag van Peking inzake de gerechtelijke verkoop van schepen legt de Unie de aan dit besluit gehechte verklaring af, overeenkomstig artikel 18, lid 2, van het Verdrag van Peking inzake de gerechtelijke verkoop van schepen.

Artikel 3

De Raad machtigt de Commissie om de persoon aan te wijzen die de volledige bevoegdheid heeft om het verdrag, onder voorbehoud van de sluiting ervan, namens de Unie te ondertekenen.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.