Toelichting bij COM(2001)587 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 1255/96 houdende tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor bepaalde industrie-, landbouw- en visserijproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Commissie, bijgestaan door de Groep 'Tariefvraagstukken van Economische Aard', heeft de aanvragen onderzocht voor een tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijk douanetarief die de Lid-Staten hebben ingediend, alsmede enkele aanvragen tot verlenging van de bestaande schorsingen.

Bijgaand voorstel heeft betrekking op bepaalde industrie-, landbouw- en visserijproducten.

De schorsingsaanvragen betreffende bovengenoemde producten zijn onderzocht aan de hand van de criteria die zijn uiteengezet in de mededeling van de Commissie inzake autonome schorsingen van rechten en contingenten (PB C 128 van 25.4.1998, blz.

2).

Bij dit onderzoek is de Commissie tot de conclusie gekomen dat een schorsing van rechten verantwoord is voor de in de bijlage bij bijgaand voorstel voor een verordening vermelde producten.

Bepaalde producten, waarvoor de schorsing gezien de economische belangen van de Gemeenschap niet langer gehandhaafd kunnen worden, zijn uit de bijlage geschrapt.

De maatregel is van onbepaalde duur, omdat deze een wijziging inhoudt van de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1255/96 van de Raad, die zelf van onbepaalde duur is.