Toelichting bij COM(2001)789-3 - Aanpassing van de bepalingen betreffende de comités die de Commissie bijstaan in de uitoefening van haar uitvoeringsbevoegden die zijn vastgelegd in volgens de raadplegingsprocedure (gekwalificeerde meerderheid) goedgekeurde besluiten van de Raad

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bij Besluit 1999/468/EG van de Raad van 28 juni 1999 tot vaststelling van de voorwaarden voor de uitoefening van de aan de Commissie verleende uitvoeringsbevoegdheden  i werd Besluit 87/373/EEG van 13 juli 1987 ingetrokken.

Verklaring nr. 2 van de Raad en de Commissie ad Besluit 1999/468/EG bepaalt dat de Raad en de Commissie overeenkomen dat de bepalingen met betrekking tot de comités die de Commissie bijstaan in de uitoefening van haar uitvoeringsbevoegdheden die op grond van Besluit 87/373/EEG zijn vastgelegd, moeten worden aangepast teneinde deze met de artikelen 3, 4 en 5 van Besluit 1999/468/EG in overeenstemming te brengen.

De gezamenlijke verklaring voorziet in de automatische aanpassing van de procedures van het type I, IIa, IIb, IIIa en IIIb, terwijl de wijziging van de vrijwaringsprocedures van geval tot geval zou moeten geschieden.

Deze verordening is niet van invloed op de inhoudelijke bepalingen van de gewijzigde wetgevende besluiten, noch op de toepassing hiervan.

Deze verordening, die strekt tot aanpassing van de wetgevende besluiten tot instelling van de comités, alsmede van de wetgevende besluiten waarin naar deze comités wordt verwezen, is niet van invloed op de aard van de comités zoals bedoeld in het basisbesluit.

Deze verordening is niet van toepassing op de wetgevende besluiten die reeds bij een besluit tot wijziging van het basisbesluit zijn aangepast.

De verordening laat de sinds 18 juli 1999, datum van inwerkingtreding van Besluit 1999/468/EG van de Raad, ingediende voorstellen voor wetgevende besluiten van de Commissie tot wijziging van het basisbesluit onverlet.

Deze verordening is van toepassing op de wetgevende besluiten die ten tijde van de inwerkingtreding van dit besluit nog steeds van kracht zijn.