Toelichting bij COM(2004)591 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van touw van synthetische vezel uit India

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Raad stelde in juni 1998 definitieve antidumpingrechten in van 53,0% op de invoer van touw van synthetische vezel van de enige Indiase producent/exporteur die zijn medewerking verleende en op de invoer van touw van synthetische vezel van de overige ondernemingen in India een residueel recht van 82,0%.

Na de publicatie van een bericht van het naderend vervallen van de antidumpingmaatregelen ontving de Commissie in maart 2003 van Eurocord, namens de producenten in de Gemeenschap, een verzoek om een herzieningsonderzoek in verband met het vervallen van maatregelen.

Bijgaand voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op de definitieve bevindingen van een onderzoek naar de waarschijnlijkheid van een voortzetting dan wel herhaling van dumping, de waarschijnlijkheid van een voortzetting dan wel herhaling van schade, het oorzakelijk verband en het belang van de Gemeenschap. Dit onderzoek bevestigde dat de schadelijke dumping waarschijnlijk zal worden voortgezet.

Voorgesteld wordt derhalve dat de Raad zijn goedkeuring hecht aan bijgaand voorstel voor een verordening dat zo spoedig mogelijk in het Publicatieblad moet worden bekendgemaakt.