Toelichting bij COM(2007)309 - Sluiting van een Protocol bij de Overeenkomst tot instelling van een douane-unie en samenwerking tussen de EEG en San Marino, inzake de deelname, als overeenkomstsluitende partijen, van Bulgarije en van Roemenië, op grond van hun toetreding tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Overeenkomst tot instelling van een douane-unie en samenwerking tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Republiek San Marino is op 1 april 2002 in werking getreden.

De Overeenkomst dient te worden gewijzigd, teneinde rekening te houden met de nieuwe lidstaten als partijen bij de Overeenkomst.

De Commissie heeft, nadat haar daartoe op 25 april 2006 machtiging was verleend, met de Republiek San Marino over de aanpassing van de Overeenkomst onderhandeld en deze onderhandelingen zijn nu afgesloten.

De rechtsgrond voor het hierbij voorgestelde besluit van de Raad tot sluiting van een protocol is dezelfde als die voor de Overeenkomst.

Overeenkomstig artikel 6, lid 2, van het Protocol betreffende de voorwaarden en de nadere regels voor de toelating van de Republiek Bulgarije en van Roemenië tot de Europese Unie, moet de Commissie bij de Raad een ontwerp indienen van het protocol dat moet worden gesloten.

Aan de Raad wordt voorgesteld zijn goedkeuring te hechten aan het besluit betreffende de sluiting van een Protocol bij de Overeenkomst tot instelling van een douane-unie en samenwerking tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Republiek San Marino naar aanleiding van de EU-uitbreiding.