Toelichting bij COM(2008)684 - Wijziging van Verordening 713/2005 tot instelling van definitieve compenserende rechten op bepaalde soorten breedspectrumantibiotica uit India

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Op 11 september 2007 heeft de Commissie op eigen initiatief een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek geopend naar het geldend compenserend recht op bepaalde soorten breedspectrumantibiotica van oorsprong uit India. De reden voor de opening van dit onderzoek was dat er voldoende voorlopig bewijsmateriaal bestond om te veronderstellen dat de omstandigheden voor de subsidiƫring op basis waarvan de maatregelen waren ingesteld, waren gewijzigd en dat deze veranderingen van blijvende aard waren.

Het gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek bevestigde dat i) de mate van subsidiƫring van de enige medewerkende Indiase producent is afgenomen, ii) de feitelijke modaliteiten van de onderzochte regelingen en de aanleiding tot compenserende maatregelen sinds het vorige onderzoek niet zijn veranderd. Een herberekening van het subsidiepercentage van ondernemingen die niet aan dit gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek hebben meegewerkt, is niet in het belang van de Gemeenschap.

De Raad wordt derhalve voorgesteld om het aangehechte voorstel voor een verordening goed te keuren teneinde het recht dat van toepassing is op de enige medewerkende Indiase producent te wijzigen.