Toelichting bij COM(2007)779 - Standpunt van de EG over aanpassingen van de bijlagen 1 en 2 bij de Overeenkomst met Zwitserland inzake de handel in landbouwproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Om rekening te houden met de preferentiële handelsstromen van landbouwproducten tussen Zwitserland en Bulgarije en Roemenië die bestonden vóór de jongste uitbreiding van de Europese Unie, moeten de bijlagen 1 en 2 bij de 'Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat inzake de handel in landbouwproducten' worden gewijzigd. Die wijziging zal de autonome tariefcontingenten die daartoe reeds zijn geopend[1], consolideren. De bijlagen 1 en 2 moeten ook worden gewijzigd om bilaterale preferentiële handelsstromen van worst en bepaalde vleesproducten waarvoor autonome contingenten zijn geopend[2], in de overeenkomst te consolideren.

De Raad wordt verzocht een besluit te nemen over het standpunt van de Gemeenschap dat in het Gemengd Landbouwcomité moet worden ingenomen over de betrokken aanpassingen van de bilaterale handelsconcessies die zijn opgenomen in de bijlagen 1 en 2 bij de bovengenoemde overeenkomst.

De voorgestelde maatregel zal geen enkele verandering brengen in de uitgaven uit de Gemeenschapsbegroting. Naar verwachting zullen er evenmin gevolgen zijn voor de ontvangsten.

Het besluit van het Gemengd Landbouwcomité zal worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie .