Toelichting bij COM(2003)137 - Sluiting van overeenkomsten tussen de EG en Barbados, Belize, Fiji, Guyana, Ivoorkust, Jamaica, Kenia, Kongo, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Oeganda, Suriname, Sint-Christopher en Nevis, Swaziland, Tanzania, Trinidad en Tobago, Zambia en Zimbabwe, enerzijds, en India, anderzijds, inzake de gegarandeerde prijzen voor rietsuiker voor de leveringsperiodes 2001/02 en 2002/03

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In Protocol nr. 3 betreffende ACS-suiker van bijlage V bij de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst, en in de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek India is bepaald dat de Gemeenschap zich ertoe verbindt tegen gegarandeerde prijzen de rietsuiker aan te kopen en te importeren die de betrokken exporterende landen in de Gemeenschap niet kunnen afzetten tegen prijzen die gelijk zijn aan of hoger dan de gegarandeerde prijzen.

2. De Commissie heeft, op grond van artikel 5, lid 4, van bovengenoemd Protocol nr. 3 betreffende ACS-suiker, respectievelijk van de Overeenkomst met India betreffende rietsuiker en in overeenstemming met de door de Raad op 22.4.2002 gegeven richtsnoeren voor de onderhandelingen, via onderhandelingen met de ACS-landen en de Republiek India de gegarandeerde prijzen voor de leveringsperiodes 2001/02 en 2002/03 vastgesteld.

3. De Commissie stelt de Raad derhalve voor het in de bijlage opgenomen voorstel voor een besluit betreffende de sluiting van deze overeenkomsten in de vorm van een briefwisseling aan te nemen.

4. Financiƫle consequenties: Deze voorstellen hebben geen nieuwe financiƫle consequenties ten opzichte van de vroegere wetgeving.