Toelichting bij COM(1999)704 - Rectificatie van Verordening nr. 2075/92 houdende een gemeenschappelijke marktordening in de sector ruwe tabak

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit voorstel voor een verordening van de Raad heeft ten doel de tekst van artikel 9, lid 4, van Verordening (EEG) nr. 2075/92 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector ruwe tabak te rectificeren.

Deze rectificatie is nodig omdat in de huidige tekst van bovengenoemd lid, waar sprake is van de mogelijkheid van de lidstaten om vóór de uiterste datum voor het sluiten van teeltcontracten, resterende beschikbare hoeveelheden van de garantiedrempel van een bepaalde soortengroep naar die voor een andere soortengroep over te dragen, het zinsdeel 'met inachtneming van lid 3' is blijven staan. Deze verwijzing naar lid 3 moet worden geschrapt omdat zij betrekking heeft op de procedure voor de verdeling van de productiequota en niet op de overdrachtsregeling die de lidstaten een zekere marge wil geven om rekening te kunnen houden met de ontwikkeling van de markt.

Deze maatregel moet gelden met ingang van de oogst 1999.