Toelichting bij SEC(2010)1013 - Standpunt EU inzake een wijziging van bijlage VI (Sociale zekerheid) en protocol 37 bij de EER-Overeenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Het Gemengd Comité van de EER dient met het oog op de nodige juridische zekerheid en homogeniteit van de interne markt alle relevante communautaire wetgeving zo spoedig mogelijk na de vaststelling ervan in de EER-Overeenkomst op te nemen.

2. Met het aangehechte ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER wordt bijlage VI (Sociale zekerheid) gewijzigd door de volgende nieuwe communautaire wetgeving erin op te nemen: Verordening (EG) nr. 883/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004, Verordening (EG) nr. 988/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 16 september 2009 en Verordening (EG) nr. 987/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 16 september 2009 betreffende de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels.

3. Het ontwerpbesluit bevat daarnaast bepalingen om een aantal besluiten en aanbevelingen van de Administratieve Commissie in de Overeenkomst op te nemen.

4. Het ontwerpbesluit bevat ook bepalingen tot uitbreiding van de lijst van comités van protocol 37 met de Administratieve Commissie voor de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels (Verordening (EG) nr. 883/2004 van het Europees Parlement en de Raad).

5. Overeenkomstig artikel 1, lid 3, van Verordening (EG) nr. 2894/94 van de Raad houdende bepaalde wijzen van toepassing van de EER-Overeenkomst stelt de Raad met betrekking tot dit soort besluiten op voorstel van de Commissie het standpunt van de Unie vast.

6. De Commissie dient het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER bij de Raad in tot vaststelling als het standpunt van de Unie. De Commissie hoopt dit standpunt zo spoedig mogelijk in het Gemengd Comité van de EER te kunnen uiteenzetten.