Toelichting bij COM(2012)285 - Standpunt EU over een wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. ACHTERGROND VAN HET VOORSTEL

Omwille van de nodige rechtszekerheid en homogeniteit van de interne markt moet het Gemengd Comité van de EER alle belangrijke EU-wetgeving zo spoedig mogelijk na de vaststelling ervan in de EER-Overeenkomst opnemen en het voor de EER-EVA-staten mogelijk maken aan voor de EER relevante EU-acties of ‑programma's deel te nemen.

1.

Resultaten van de raadpleging van belanghebbende partijen en effectbeoordeling


EN

Het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER in de bijlage bij het voorstel voor een besluit van de Raad betreft een wijziging van Protocol 31 bij de EER-Overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden, zodat de EER-EVA-staten kunnen blijven deelnemen aan uit de algemene begroting van de Unie gefinancierde EU-acties met betrekking tot de tenuitvoerlegging, de werking en de ontwikkeling van de interne markt.

2.

Juridische elementen van het voorstel



Overeenkomstig artikel 1, lid 3, van Verordening (EG) nr. 2894/94 van de Raad houdende bepaalde wijzen van toepassing van de EER-Overeenkomst stelt de Raad met betrekking tot dit soort besluiten op voorstel van de Commissie het standpunt van de Unie vast.

De Commissie dient het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER bij de Raad in met het oog op vaststelling van het standpunt van de Unie. De Commissie hoopt dit standpunt zo spoedig mogelijk in het Gemengd Comité van de EER te kunnen uiteenzetten.