Toelichting bij COM(2012)463 - Standpunt EU aangaande het instellen en het reglement van orde van het comité voor culturele samenwerking vallend onder de vrijhandelsovereenkomst met Zuid-Korea

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds ("de Overeenkomst"), is op 6 oktober 2010 ondertekend en wordt sinds 1 juli 2011 voorlopig toegepast.

Artikel 3 van het Protocol betreffende culturele samenwerking ("het Protocol") voorziet in de oprichting van een Comité voor culturele samenwerking ("het Comité") en beschrijft de voornaamste taken en functies van het Comité. Gezien de noodzaak om de tenuitvoerlegging van de Overeenkomst snel te laten ingaan, moet het Comité worden ingesteld en moet tijdens de eerste vergadering van het Comité zijn reglement van orde worden vastgesteld. Overeenkomstig artikel 3, lid 2, van het Protocol zal de eerste dergelijke vergadering binnen een jaar na de toepassing van het Protocol plaatsvinden.

Het bijgevoegde voorstel is het voorstel voor een rechtsinstrument tot goedkeuring van het standpunt dat de Europese Unie met betrekking tot de bovengenoemde kwestie in het Comité zal innemen.