Toelichting bij JOIN(2012)35 - Wijziging van Verordening (EU) nr. 359/2011 betreffende beperkende maatregelen tegen bepaalde personen, entiteiten en lichamen in verband met de situatie in Iran

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


De Raad is van plan een besluit vast te stellen tot wijziging van Besluit 2011/235/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen bepaalde personen en entiteiten vanwege de situatie in Iran. Dit besluit dient tot aanpassing van het toepassingsgebied van de maatregelen met betrekking tot uitrusting die zou kunnen worden gebruikt voor binnenlandse repressie, dat wil zeggen dat een uitzondering wordt gemaakt op het uitvoerverbod van uitrusting die zou kunnen worden gebruikt voor binnenlandse repressie wanneer dergelijke uitrusting uitsluitend wordt gebruikt voor de bescherming van personeel van de Europese Unie of de lidstaten.

Optreden op EU-niveau is vereist om uitvoering te geven aan de wijziging van het toepassingsgebied van de maatregelen met betrekking tot uitrusting zie zou kunnen worden gebruikt voor binnenlandse repressie.

Verordening (EG) nr. 359/2011 dient derhalve te worden gewijzigd.