Toelichting bij COM(2014)28 - Wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 715/2007 en (EG) nr. 595/2009 met betrekking tot de vermindering van verontreinigende emissies van wegvoertuigen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. ACHTERGROND VAN HET VOORSTEL

Dit voorstel heeft tot doel een aantal wijzigingen aan te brengen bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en Verordening (EG) nr. 595/2009 met betrekking tot de vermindering van verontreinigende emissies van wegvoertuigen. In dit ontwerpvoorstel ligt de nadruk op de gebieden waar tekortkomingen van de markt of regelgeving een aanpak van overkoepelende uitdagingen binnen de context van de luchtkwaliteit van de EU en de agenda voor betere regelgeving in de weg staan.

1.

Resultaten van de raadpleging van belanghebbende partijen en effectbeoordeling


EN

De maatregelen zijn in evenwicht wat betreft hun invloed op het milieu en belasting van de sector. De kosteneffectiviteit van de maatregelen wordt ondersteund door de bijgaande effectbeoordeling.

2.

Juridische elementen van het voorstel



Dit voorstel brengt een aantal wijzigingen aan Verordening (EG) nr. 715/2007 en Verordening (EG) nr. 595/2009 met betrekking tot de vermindering van verontreinigende emissies van wegvoertuigen.