Toelichting bij COM(2014)482 - Sluiting van het protocol bij de partnerschapsovereenkomst met de Filipijnen in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bijgaand voorstel vormt het rechtsinstrument voor de sluiting van een protocol bij de kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek der Filipijnen, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie (hierna 'het protocol' genoemd).

Overeenkomstig zijn toetredingsakte zal Kroatië toetreden tot de gesloten of ondertekende internationale overeenkomsten van de Europese Unie en haar lidstaten door middel van een protocol bij die overeenkomsten.

De kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek der Filipijnen, anderzijds, hierna 'de overeenkomst' genoemd, is op 11 juli 2012 in Phnom Penh ondertekend. De overeenkomst bevindt zich in het stadium van de ratificatie en is nog niet in werking getreden.

Naar aanleiding van Besluit ... van de Raad van ... 2014 betreffende de ondertekening, namens de Europese Unie en haar lidstaten, van het protocol bij de kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek der Filipijnen, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie, werd het protocol ondertekend in ... op ....

Het voorgestelde protocol maakt de Republiek Kroatië overeenkomstsluitende partij bij de overeenkomst en verbindt de EU ertoe de authentieke versie van de overeenkomst in de Kroatische taal voor te leggen.

De Commissie verzoekt de Raad het protocol namens de Europese Unie en haar lidstaten, te sluiten.

Het Europees Parlement zal worden verzocht met het protocol in te stemmen.