Toelichting bij COM(2015)224 - Sluiting van het protocol bij de kaderovereenkomst inzake een partnerschap en samenwerking tussen de EU en Mongolië (toetreding van Kroatië tot de EU)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Het voorgestelde besluit van de Raad verschaft de wettelijke grondslag voor de sluiting van een protocol bij de kaderovereenkomst inzake een partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Mongolië, anderzijds. Met dit protocol wordt rekening gehouden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie.

Overeenkomstig de Akte van toetreding van de Republiek Kroatië treedt Kroatië toe tot de internationale gesloten of ondertekende overeenkomsten van de Europese Unie en haar lidstaten door middel van een protocol bij die overeenkomsten.

De kaderovereenkomst inzake een partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Mongolië, anderzijds, werd op 30 april 2013 in Ulaanbaatar ondertekend. De overeenkomst bevindt zich in het stadium van de ratificatie en is nog niet in werking getreden.

Na het besluit van de Raad van ... 2015 betreffende de ondertekening, namens de Europese Unie en haar lidstaten, van het protocol bij deze overeenkomst, werd het protocol ondertekend in ... op ....

Het protocol maakt de Republiek Kroatië overeenkomstsluitende partij bij deze overeenkomst en verbindt de EU ertoe de authentieke versie van de overeenkomst in de Kroatische taal voor te leggen.

De Commissie verzoekt de Raad om namens de Europese Unie en haar lidstaten het protocol te sluiten.

Het Europees Parlement zal worden verzocht met het protocol in te stemmen.