Toelichting bij COM(2015)312 - Sluiting van een protocol bij de kaderovereenkomst met Korea in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. ACHTERGROND VAN HET VOORSTEL

Overeenkomstig de Toetredingsakte van de Republiek Kroatië treedt Kroatië toe tot de gesloten of ondertekende internationale overeenkomsten van de Europese Unie en haar lidstaten door middel van een protocol bij die overeenkomsten.

De kaderovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds (hierna 'de overeenkomst' genoemd), is op 10 mei 2010 ondertekend.

Na het besluit van de Raad van [...] om een protocol te ondertekenen bij de kaderovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie, is het protocol met de vertegenwoordiger van de Republiek Korea op [...] ondertekend.

Derhalve wordt het volgende voorstel ingediend:

(i) Voorstel voor een besluit van de Raad betreffende de sluiting van het protocol.

2. RESULTATEN VAN DE RAADPLEGING VAN BELANGHEBBENDE PARTIJEN EN EFFECTBEOORDELING

In aansluiting op de ondertekening van het protocol dient de Commissie een voorstel in voor een besluit van de Raad betreffende de sluiting van het protocol.

3. JURIDISCHE ELEMENTEN VAN HET VOORSTEL

De Commissie verzoekt de Raad machtiging te verlenen tot de sluiting, namens de Europese Unie en haar lidstaten, van een protocol bij de kaderovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de EU.