Toelichting bij COM(2017)413 - Sluiting van het protocol bij de partnerschapsovereenkomst met Kirgizië in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Kirgizische Republiek, anderzijds (hierna 'de overeenkomst' genoemd), is op 9 februari 1995 te Brussel ondertekend en op 1 juli 1999 in werking getreden.

Overeenkomstig de Akte van toetreding van de Republiek Kroatië stemt Kroatië ermee in toe te treden tot de ondertekende of gesloten internationale overeenkomsten van de Europese Unie en haar lidstaten door middel van een protocol bij die overeenkomsten.

Bij een besluit van de Raad van 14 september 2012 werd de Commissie gemachtigd om met de betrokken derde landen onderhandelingen te openen over de sluiting van de desbetreffende protocollen. De onderhandelingen met de Kirgizische Republiek zijn succesvol afgesloten met de uitwisseling van notes verbales.

Het voorgestelde protocol maakt de Republiek Kroatië overeenkomstsluitende partij bij de overeenkomst en verbindt de Unie ertoe de authentieke versie van de overeenkomst in de Kroatische taal voor te leggen.

De Commissie verzoekt de Raad het protocol namens de Europese Unie en haar lidstaten te sluiten.

Het Europees Parlement zal worden verzocht met het protocol in te stemmen.