Overwegingen bij COM(2007)77 - Ondertekening van het Verdrag van de VN inzake de rechten van personen met een handicap en het facultatieve protocol bij dit verdrag

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Commissie heeft namens de Gemeenschap onderhandeld over de toetreding van de Gemeenschap tot het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap en het facultatieve protocol bij dit verdrag.

(2) De onderhandelingen zijn met succes afgerond en de daaruit resulterende instrumenten worden op 30 maart 2007 op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York opengesteld voor ondertekening door de staten en, wat betreft de gebieden waarvoor zij bevoegd zijn, door de organisaties voor regionale integratie.

(3) Aangezien de lidstaten hebben verklaard dat zij de instrumenten zullen ondertekenen zodra deze in New York voor ondertekening worden opgesteld, moet de Europese Gemeenschap deze instrumenten eveneens kunnen ondertekenen.

(4) Onder voorbehoud van eventuele sluiting op een later tijdstip moeten het verdrag en het facultatieve protocol namens de Gemeenschap worden ondertekend.