Overwegingen bij COM(2007)582 - Financiële bijdragen van de lidstaten die bijdragen aan het Europees Ontwikkelingsfonds (eerste tranche van 2008)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) In artikel 38, lid 2, eerste alinea, van het Financieel Reglement van het 9e EOF is bepaald dat het voorstel voor de eerste tranche van het volgende jaar door de Commissie tegelijk wordt ingediend met de in artikel 8, lid 1, van dat Financieel Reglement bedoelde mededeling aan de Raad inzake de staat van de betalingen die de Commissie voor het volgende begrotingsjaar verwacht, alsmede het tijdschema voor het afroepen van de bijdragen, d.w.z. uiterlijk op 15 oktober.

(2) In artikel 38, lid 2, eerste alinea, van het Financieel Reglement van het 9e EOF is bepaald dat de Raad uiterlijk aan het einde van het lopende begrotingsjaar over deze tranche een besluit neemt en dat de lidstaten de uit hoofde van deze tranche verschuldigde bijdragen uiterlijk op 21 januari van het volgende begrotingsjaar betalen.

(3) De Europese Investeringsbank heeft de Commissie zijn vastleggings- en betalingsramingen doen toekomen overeenkomstig artikel 121, eerste alinea, van het Financieel Reglement van het EOF.

(4) In artikel 133, leden 2, 3 en 4, van het Financieel Reglement van het 9e EOF is bepaald dat de procedure voor de afroeping van de bijdragen die is vastgesteld voor de terbeschikkingstelling van de middelen van het 9e EOF, eveneens van toepassing is voor de tenuitvoerlegging van de besluiten in het kader van de voorgaande EOF.