Overwegingen bij COM(2003)318 - Standpunt van de EG met betrekking tot de verlenging van de Internationale Overeenkomst van 1986 voor olijfolie en tafelolijven

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Internationale Overeenkomst van 1986 voor olijfolie en tafelolijven (hierna 'de Overeenkomst' genoemd) is door de Gemeenschap goedgekeurd bij Besluit 87/401/EEG van de Raad  i, en wijzigingen van de Overeenkomst zijn in 1993 goedgekeurd bij Besluit 93/622/EG van de Raad  i. De Overeenkomst is daarna verlengd voor periodes van telkens twee jaar, en onlangs voor een periode van zes maanden die afloopt op 30 juni 2003. Ze zal op die datum verstrijken, tenzij de Internationale Olijfolieraad (hierna 'de IOR' genoemd) besluit ze opnieuw te verlengen. Voorgesteld wordt een dergelijke verlenging voor een periode van ten hoogste achttien maanden goed te keuren.

(2) Doel van de Overeenkomst is de internationale samenwerking op het gebied van olijfolie en tafelolijven te bevorderen. Verlenging van de Overeenkomst is derhalve in het belang van de Gemeenschap.

(3) De Commissie, die in de IOR de Gemeenschap vertegenwoordigt, zou derhalve moeten worden gemachtigd voor een dergelijke verlenging te stemmen.