Overwegingen bij COM(2008)509-1 - Ondertekening van de Overeenkomst met Zwitserland tot wijziging met voorlopige toepassing van de Overeenkomst met Zwitserland inzake de handel in landbouwproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Raad heeft de Commissie op 25 oktober 20044 gemachtigd om namens de Gemeenschap met de Zwitserse Bondsstaat te onderhandelen over een overeenkomst tot wijziging van de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat inzake de handel in landbouwproducten, met het doel de bepalingen van die overeenkomst te moderniseren en aan te passen.

(2) In het resultaat van de onderhandelingen komen de door de Raad vastgestelde onderhandelingsrichtsnoeren tot uitdrukking en worden de bevoegdheden van het Gemengd Landbouwcomité ten aanzien van het beheer van de Overeenkomst inzake de handel in landbouwproducten uitgebreid.

(3) Deze overeenkomst wordt voorlopig toegepast met ingang van de eerste dag van de tweede maand na de dag van ondertekening.

(4) Onder voorbehoud van de sluiting van de hierbij gevoegde overeenkomst op een later tijdstip, is het wenselijk deze te ondertekenen.