Overwegingen bij COM(2009)381 - Standpunt in de Samenwerkingsraad EG-Oekraïne inzake de goedkeuring van een aanbeveling voor de tenuitvoerlegging van de Associatieagenda EU-Oekraïne en een besluit tot instelling van een Gemengd Comité

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1. De Partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds, is op 14 juni 1994 ondertekend en op 1 maart 1998 in werking getreden.

2. De Europese Gemeenschappen en hun lidstaten onderhandelen momenteel over een associatieovereenkomst met Oekraïne.

3. De partijen zijn voornemens een Associatieagenda EU–Oekraïne ten uitvoer te leggen, die in de plaats moet komen van het huidige Actieplan EU–Oekraïne en ter voorbereiding en facilitering van de snelle uitvoering van de nieuwe associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne moet dienen; de partijen wensen daartoe afspraken te maken over concrete stappen in de richting van de verwezenlijking van de doelstellingen ervan.

4. Er is behoefte aan een comité dat de vorderingen bij de uitvoering van de Associatieagenda evalueert en toekomstige prioriteiten en eventueel noodzakelijke aanpassingen beoordeelt. Dit Gemengde Comité dient te functioneren op het niveau van hoge ambtenaren en moet worden ingesteld door de Samenwerkingsraad EU–Oekraïne.