Overwegingen bij COM(2010)109 - In het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt betreffende een wijziging van Protocol nr. 31 bij de EER-Overeenkomst inzake samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (SESAR)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Protocol nr. 31 bij de EER-Overeenkomst bevat specifieke bepalingen betreffende de samenwerking tussen de Europese Unie en de EER-EVA-staten buiten de vier vrijheden.

(2) Met het oog op de opname van het wetgevingspakket over het gemeenschappelijke Europese luchtruim in de Overeenkomst, alsmede gezien de belangrijke rol van het SESAR-project voor de toekomstige ontwikkeling van de uitvoeringsbepalingen op dat gebied en gezien de deelname van de EVA-staten aan de publieke financiering van het project middels het zevende kaderprogramma voor onderzoek en ontwikkeling, is het wenselijk tussen de partijen bij de Overeenkomst passende samenwerking te bevorderen inzake aangelegenheden vallende onder de activiteiten van de gemeenschappelijke onderneming SESAR, opgericht bij Verordening (EG) nr. 219/2007 van 27 februari 2007[2], teneinde de deelname van belanghebbenden uit de EVA-staten aan het SESAR-project aan te moedigen.

(3) Bijgevolg is het noodzakelijk Protocol nr. 31 aan te passen.