Overwegingen bij COM(2010)208 - Ondertekening en voorlopige toepassing van het Protocol tot wijziging van de luchtvervoersovereenkomst met de VS

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1. De luchtvervoersovereenkomst tussen de Verenigde Staten van Amerika, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, die op 25 en 30 april 2007 is ondertekend ("de luchtvervoersovereenkomst") bevatte een verplichting voor beide partijen om onderhandelingen van de tweede fase aan te knopen.

2. De Commissie heeft namens de Unie en de lidstaten onderhandeld over een protocol om de luchtvervoersovereenkomst te wijzigen (hierna het 'Protocol'), zoals voorzien bij artikel 21 van die overeenkomst.

3. Het Protocol is volledig in overeenstemming met de EU-wetgeving, en met name met het EU-emissiehandelssysteem.

4. Het Protocol is op … ondertekend.

5. Het Protocol dient door de Unie en de lidstaten te worden goedgekeurd.

6. Er moeten procedures worden vastgesteld om te bepalen, voor zover van toepassing, hoe de luchtvervoersovereenkomst, zoals gewijzigd bij het Protocol, kan worden beëindigd en hoe maatregelen kunnen worden genomen overeenkomstig artikel 21, lid 5, van de Overeenkomst. Er moeten ook procedures worden vastgesteld voor de opschorting van de wederzijdse erkenning van regelgevende vaststellingen met betrekking tot de deugdelijkheid en nationaliteit van luchtvaartmaatschappijen en met betrekking tot de tenuitvoerlegging van bepaalde bepalingen van de overeenkomst, zoals de milieubepalingen.