Overwegingen bij COM(2010)312 - Financiële bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingsfonds (tweede tranche 2010)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Artikel 58, lid 2, van het financieel reglement van het tiende Europees Ontwikkelingsfonds (hierna 'het EOF' genoemd) bepaalt dat bij de verzoeken om bijdragen eerst in chronologische volgorde de bedragen voor vorige EOF's worden opgebruikt. Daarom moet een verzoek om bijdragen in het kader van het negende EOF worden gedaan.

(2) Overeenkomstig artikel 145, lid 1, van het financieel reglement van het tiende EOF heeft de Europese Investeringsbank de Commissie haar bijgewerkte vastleggings- en betalingsramingen voor de door haar beheerde instrumenten toegezonden.

(3) Overeenkomstig artikel 157 van het financieel reglement van het tiende EOF is de procedure van de artikelen 57 tot en met 61 voor het eerst van toepassing in 2009. Overeenkomstig deze procedure presenteert de Commissie dit voorstel met het bedrag voor de tweede tranche van de bijdragen voor 2010; op dit moment is het op grond van de raming van de jaarlijkse behoeften niet noodzakelijk om het bedrag van de jaarlijkse bijdrage te herzien.