Overwegingen bij COM(2004)567 - Standpunt van de EG ten aanzien van de wijzigingen, in verband met de uitbreiding van de EU, van de bijlagen 1 en 2 bij de Overeenkomst met Zwitserland inzake de handel in landbouwproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) In artikel 5, lid 2, eerste alinea, van Besluit 2002/309/EG, Euratom van de Raad en, wat betreft de overeenkomst inzake wetenschappelijke en technologische samenwerking, van de Commissie van 4 april 2002 betreffende de sluiting van zeven overeenkomsten met de Zwitserse Bondsstaat1 is bepaald dat het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Landbouwcomité wordt vastgesteld door de Raad, op voorstel van de Commissie.

(2) De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat inzake de handel in landbouwproducten (hierna 'de overeenkomst' te noemen) is op 1 juni 2002 in werking getreden.

(3) Bij artikel 6 van de overeenkomst is een Gemengd Landbouwcomité ingesteld dat verantwoordelijk is voor het beheer van de overeenkomst en zorg moet dragen voor de goede werking ervan.

(4) In artikel 11 van de overeenkomst is bepaald dat het Gemengd Landbouwcomité de bijlagen 1 en 2 bij de overeenkomst mag wijzigen.

(5) In verband met de uitbreiding van de Europese Unie en de conclusies van de top tussen de EU en Zwitserland op 19 mei moet de Raad een besluit nemen over het binnen het Gemengde Comité in te nemen standpunt inzake de wijzigingen van de bilaterale handelsconcessies in de bijlagen 1 en 2 van de overeenkomst.