Overwegingen bij COM(2005)414 - Standpunt van de EG met betrekking tot de verlenging van de Internationale Suikerovereenkomst van 1992

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Internationale Suikerovereenkomst van 1992 is namens de Europese Economische Gemeenschap goedgekeurd bij Besluit 92/580/EEG van de Raad[1] en de geldigheidsduur ervan is laatstelijk in 2003 nogmaals met twee jaar verlengd. Deze Overeenkomst loopt af op 31 december 2005, tenzij de geldigheidsduur ervan bij besluit van de Internationale Suikerraad wordt verlengd voor een periode van maximaal twee jaar.

(2) Het is duidelijk dat als de EG de acties die nu door de voor het beheer van de Overeenkomst bevoegde Internationale Suikerorganisatie worden uitgevoerd, zelf op zich moest nemen, de totale kosten van een dergelijke aanpak veel hoger zouden zijn dan de lidmaatschapsbijdragen. De verlenging van deze Overeenkomst is derhalve in het belang van de Gemeenschap.

(3) De Commissie, die de Gemeenschap in de Internationale Suikerraad vertegenwoordigt, dient daarom te worden gemachtigd om een gunstig standpunt ten aanzien van de verlenging van de Overeenkomst in te nemen en vóór een dergelijke verlenging te stemmen.