Overwegingen bij COM(2012)285 - Standpunt EU over een wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte[2] (hierna 'de EER-overeenkomst' genoemd) is op 1 januari 1994 in werking getreden.

(2) Volgens artikel 98 van de Overeenkomst kan het Gemengd Comité van de EER besluiten de bepalingen van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst te wijzigen.

(3) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst bevat bepalingen en regelingen betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden.

(4) Het is wenselijk om de samenwerking tussen de overeenkomstsluitende partijen bij uit de algemene begroting van de Europese Unie gefinancierde acties van de Europese Unie met betrekking tot de tenuitvoerlegging, de werking en de ontwikkeling van de interne markt voort te zetten.

(5) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst dient daarom te worden gewijzigd, teneinde voortzetting van de samenwerking na 31 december 2011 mogelijk te maken.

(4) Het standpunt van de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER moet dan ook worden gebaseerd op het in de bijlage opgenomen ontwerpbesluit.