Overwegingen bij COM(2012)470 - Sluiting van de samenwerkingsovereenkomst met Zwitserland inzake de Europese satellietnavigatieprogramma's

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Bij besluit van 29 juni 2010 heeft de Raad de Commissie gemachtigd onderhandelingen te openen met Zwitserland over de vaststelling van een samenwerkingsovereenkomst inzake satellietnavigatie.

(2) De Commissie heeft met Zwitserland onderhandelingen gevoerd over de samenwerkingsovereenkomst inzake Europese satellietnavigatieprogramma's (hierna 'de overeenkomst' genoemd), in overeenstemming met de door de Raad goedgekeurde onderhandelingsrichtsnoeren.

(3) Deze samenwerkingsovereenkomst maakt Zwitserse deelname aan de Europese satellietnavigatieprogramma's mogelijk. In ruil daarvoor zal Zwitserland een financiële bijdrage aan de programma's leveren.

(4) De overeenkomst is namens de Unie ondertekend op […], onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum, en de onderdelen ervan die onder de bevoegdheid van de Unie vallen, zijn hangende de inwerkingtreding ervan voorlopig toegepast met ingang van […].

(5) De overeenkomst moet worden goedgekeurd.