Overwegingen bij COM(2013)20 - Aanvragen, namens de EU, van toevoegingen aan bijlagen bij het Verdrag van Bazel inzake grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Europese Unie kan als partij bij het Verdrag van Bazel inzake de beheersing van de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan wijzigingen van de bijlagen bij het Verdrag van Bazel voorstellen.

(2) Op aanvragen voor nieuwe toevoegingen aan bijlage VIII of IX bij het Verdrag van Bazel is de procedure van toepassing die is overeengekomen op de achtste vergadering van de Conferentie der partijen bij het Verdrag van Bazel uit hoofde van Besluit VIII/15 'Herzieningen van de procedure voor de toetsing of aanpassing van de lijsten van afvalstoffen in de bijlagen VIII en IX'.

(3) Als gevolg van een wijziging van bijlage III A, III B, IV of V bij Verordening (EG) nr. 1013/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 14 juni 2006 betreffende de overbrenging van afvalstoffen[3], moet voor de samenhang bijlage VIII of IX bij het Verdrag van Bazel dienovereenkomstig worden aangepast.

(4) De Unie dient daarom de benodigde aanvragen over te leggen voor die toevoegingen aan bijlage III A, III B, IV of V bij Verordening (EG) nr. 1013/2006 die in bijlage VIII of IX bij het Verdrag van Bazel kunnen worden ingevoegd.

(5) Met het oog op de vergadering van de partijen bij het Verdrag van Bazel, waar een wijziging van bijlage VIII of IX bij het Verdrag ter aanneming wordt voorgelegd, is het wenselijk dat de Unie ten minste zes maanden vóór een dergelijke vergadering de benodigde aanvragen voor nieuwe toevoegingen aan deze bijlagen aan het secretariaat van het Verdrag van Bazel overlegt.